Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3869 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 11:52

AKP Seçmenine Şok Hakaret! Kaynak

Büyüt
Küçült
AKP Seçmenine Şok Hakaret!
Başbakan Ahmet Davutoğluun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, AKP seçmeninin büyük kısmının yolsuzluğu bile bile oy verdiğini söyleyerek seçmenin ahlaksız olduğu imasında bulundu

Halkın darbeye karşı yolsuzluk yapan partiyi tercih ettiğini savunan Mahçupyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da taktik icabı her şeyi söyleyebileceğini dile getirdi. Mahçupyan, demokrasi kurallarının, demokratikleşen Türkiyeye uygulanamayacağını da savundu. Mahçupyan, Belçika ın Gent Üniversitesinde verdiği konferansta ilginç ifadeler kullandı. Yolsuzlukları kabul eden Mahçupyan, halkın darbe karşısında yolsuzluk yapan bir partiyi tercih ettiğini savundu.

AK PARTİYE OY VERENLERİN YÜZDE 70İ YOLSUZLUKLARA İNANIYOR Mahçupyan şöyle konuştu: Rakamdan emin değilim; ama son araştırmalarda AK Partiye oy veren seçmenlerin yüzde 70i yolsuzluk olduğuna inanıyor. Yolsuzluk da olmuştur. Gerçi yolsuzluk 90 yıldır oluyor, AK Parti hükümetinde de olmuştur. Ama halk darbe tehlikesini de görüyor. Darbe tehlikesi ile yolsuzluğu kıyaslıyor halk. İkisi arasından darbenin daha kötü olduğunu görüyor ve yolsuzluğu seçiyor. Yolsuzlukla mücadele daha kolay çünkü. AK Parti de hatalar yapıyor. Sonuçta siyasi bir parti. Ama doğru yaptıkları, yanlış yaptıklarından daha fazla. Bir öğrenci, Batıda yolsuzluk iddiasında bile siyasilerin istifa ettiğini; ancak Mahçupyanın bunu normal gibi göstermesine tepki gösterince Başbakan Başdanışmanı, Bu siyasi bir tercihtir. Belçikada bir darbe tehlikesi yok. Ama Türkiyede var. diye cevap vermekle yetindi.

ERDOĞANIN HEDEFİNİN GERÇEKÇİ OLUP OLMAMASI ÖNEMLİ DEĞİL Mahçupyan, Türkiye in hedeflerinden bahsederken, Erdoğanın ekonomide hedef olarak dünyada ilk 10 ekonomiye girmeyi gösterdiğini hatırlattı ve ekledi: Hedefin gerçekçi olup olmaması önemli değil. Olup olmayacağını bilmiyoruz; ama hedef bu. Bu hedefle dinamizm üretiyorsunuz. Mahçupyan, AK Parti in risk odaklı parti olduğunu da söylerken şu ifadeleri kullandı: AK Parti risk odaklı bir parti. Fırsatlar ve riskler varsa, AK Parti riskleri tercih eder. Özellikle Erdoğan. Risklere bakar ve ona göre karar alır. Bu mekanizmada tek bir seçim kaybederse, AK Parti bitmiştir. Bu, AK Partideki algıdır. Bu yüzden tüm seçimleri kazanmayı hedefliyorlar.

DEMOKRASİ KURALLARI TÜRKİYEYE UYGULANAMAZ Erdoğanın doğru işler yaptığı için her seçimi kazandığını aktaran Mahçupyana bir başka öğrenci ise Madem doğru işler yapıyor, neden hiçbir Avrupa ülkesi Erdoğanı örnek göstermiyor ve aksine hep eleştiriyor? diye sordu. Mahçupyan soru üzerine Türkiye in Avrupa ülkelerinden farklı olduğunu söyleyerek cevap verdi. Mahçupyan Avrupa Türkiyede olup biteni bilmiyor. Çok çabuk sonuçlara varıyorlar. Kendi ülkelerinin kriterleriyle yola çıkıp bunu Türkiyeye uyguluyorlar. Türkiye demokrasinin olduğu bir ülke değil. Hiç olmadı da. Türkiye demokratikleşen bir ülke. Demokrasi kurallarını demokratlaşan bir ülkeye uygulayamazsın dedi.

ERDOĞAN, TAKTİK İCABI HER ŞEYİ SÖYLEYEBİLİR; HEP GAZETELERE ÇIKMAK İSTER Mahçupyan, soru-cevap bölümünde ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğana bakarak AK Partiyi anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Mahçupyan, Aynı şekilde AK Partiye bakarak da Türkiyedeki Müslüman kesimi anlayamazsınız. Tayyip Erdoğan her şeyi söyleyebilir. O taktiklerin adamı. Gazetelerde olmak ister. Her zaman danışılan edilen kişi olmak ister. dedi. KENDİMİ, ERMENİDEN ÇOK OSMANLI HİSSEDİYORUM Bir soru üzerine, danışman olarak Ermeni meselesiyle ilgilenmediğini, bu meselenin de Ermeni olmayanlar tarafından çözülmesi gerektiğini aktaran Mahçupyan, Bu konuyla, hükümetle bir bağım yok dedi. Mahçupyan, Ermeniliğini ispat etmek zorunda olmadığını da aktarırken Ben kendimi Ermeniden çok Osmanlı hissediyorum dedi. Mahçupyan, Türkiyedeki çoğu Ermeni in de Cumhuriyet modeline alışamadığını söyledi.

Kaynak //http://www.gazete2023.com/siyaset/davutoglu-nun-danismanindan-akp-secmenine-sok-hakaret-h32906.html

Gazete2023





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024