Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2250 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mart 2015 - 06:20

Akdoğandan yalanlama geldi HDP çark etti

Büyüt
Küçült
Akdoğandan yalanlama geldi HDP çark
Politika Haberleri › Akdoğandan yalanlama geldi HDP çark etti haberi

Akdoğan, çözüm süreci için 16 kişilik heyet oluşturuldu haberlerini yalanlayınca HDP de yazılı açıklamayla geri adım attı.

HDPLİ Pervin Buldan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğanla önceki gün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından çözüm süreciyle ilgili 16 kişilik bir izleme heyetinin oluşturulduğunu açıklamıştı. Buldan, “Heyet, bölge başkanları ve akil insanlardan oluşacak. Heyet, bir sonraki İmralı görüşmesine katılacak. Görüşmeye Sırrı Süreyya Önder ile katıldık” diye konuşmuştu.

Külliyen yalan ve uydurma

Buldanın sözlerine Hükümet kanadından cevap gecikmedi. Akdoğan, “Bazı basın organlarında 16 kişilik izleme heyeti kurulduğu belirtilerek, isim listesi yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır. Mecliste gerçekleşen sıradan bir görüşmeye atfen spekülasyonlara yol açacak açıklamalar yapılması sürecin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. İzleme kurulu, tartışılan konulardan biridir. Henüz oluşturulmuş bir şey yok. Yapılan açıklamalar asılsızdır” dedi.

Hiçbir isim konuşulmadı

Akdoğanın ‘İzleme Heyeti iddialarına dair yaptığı açıklamanın ardından bir açıklama daha yapan HDP, Pervin Buldanın açıklamalarını yalanladı. Açıklamada, “Grup Başkanvekilimiz Sayın Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Sırrı Süreyya Önderden oluşan Heyetimiz çözüm sürecine yönelik yürütülen temaslar kapsamında dün akşam Başbakan Yardımcısı SayınYalçın Akdoğan ile TBMMde bir görüşme gerçekleştirmiştir. Heyetimiz görüşmede, İzleme Heyetinin bir an önce oluşturulması gerektiği görüşünü ve önerisini hükümet tarafına iletmiştir. Görüşmede, basında iddia edildiği gibi isimler gündeme gelmemiştir” denildi. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024