Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2194 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Haziran 2015 - 07:29

Akdeniz Üniversitesini kasetle ele geçirdiler

Büyüt
Küçült
Akdeniz Üniversitesini kasetle ele
Politika Haberleri › Akdeniz Üniversitesini kasetle ele geçirdiler haberi Akdeniz Üniversitesi Rektörü Kurtcepheyi tuzağa düşürerek uygunsuz görüntülerini çeken Paralel Yapı, Rektörü tehdit ederek 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdi.
Haber Merkezi

Ahlaksız kasetleriyle ün salan Paralel Yapının, Akdeniz Üniversitesinde yapılanmak için Rektör İsrafil Kurtcepheyi kaset şantajıyla esir aldığı ortaya çıktı.

Yıllardır sayısız bürokrat, iş adamı ve siyasetçiyi kaset şantajıyla tasfiye eden veya kontrol altında tutan Paralel Yapının bu çirkin yöntemi nasıl kullandığı en somut şekilde gün yüzüne çıktı. Emniyet Müdürlüğüne gönderilen ve içinde Rektör İsrafil Kurtcephenin kadro karşılığında genç bir bayanla yaptığı fuhuş pazarlığı bulunan ihbarı değerlendiren Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı şok bilgilere ulaştı.

Fuhuş pazarlığını kaydettiler

İddiaya göre Paralel Yapı, 2008 yılında göreve gelen Rektör Kurtcephenin zaaflarını öğrendikten sonra kadro karşılığında birlikte olduğu bir bayanla görüntülerini kaydetti. Rektörün ahlaksız kaçamağının 2009 yılında kaydedilmesinden sonra Akdeniz Üniversitesinde büyük bir tasfiye süreci başladı ve yüzlerce kadro Paralel Yapıyla ilişkili olduğu iddia edilen kişilerce dolduruldu.

Skandal ihbarla ortaya çıktı

Skandal Paralel Yapıyla mücadele kapsamında ülke genelinde başlayan soruşturmalardan sonra savcılığa gönderilen ihbarla gün yüzüne çıktı. İhbarda; Rektörün üniversiteyi Paralel Yapıya nasıl teslim ettiği; rektörün kasetinin nasıl çekildiği teker teker anlatılarak kasetle beraber yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri içeren bir dosya gönderildi. Görüntüleri de savcılığa yollayan ihbarcı, Rektörün 2009 yılında üniversitede kadro karşılığında S.A ile birlikte olduğuna yer verdi. Savcılığa Rektörün, bayanla yaptığı pazarlığa ait kayıtlar da gönderildi. Görüntülerde Rektör, S.A ile birlikte olmak için pazarlık yapıyor ve birlikte olduktan sonra kadro dışında ameliyatla bekaretinin tekrar geri verileceği sözü veriliyor. Daha sonra söz verildiği gibi S.Aya ve yakın akrabalarına üniversitede iş ve kadro veriliyor.

Paralel kasetle teslim aldı

İşte bu görüntüleri elde eden Paralel Yapı, Rektörü o günden itibaren esir alarak adeta Akdeniz Üniversitesini tamamen işgal etti.  

280 kadronun tamamı Paralele

Kaset kaydının yapıldığı 2009 yılından sonra Rektör, Üniversite Genel Sekreterliği başta olmak üzere, İşletme Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Dekanlıklarını Paralel Yapıya teslim etmek zorunda kaldı. 2013 yılında Akdeniz Üniversitesinde açılan 280 kadronun tamamının Paralel Yapıya verildiği tespit edildi. Prof. Dr. Ömer Geçici tarafından verildiği iddia edilen kadronun; 40ı profesörlük, 120si yardımcı doçentlik, 120si de doçentlik kadrosundan oluşuyor.

Rektör İmama biat etti

2009 yılında kaydedilen görüntülerden sonra Rektör İsrafil Kurtcephenin, “Tahsin” Kod aldı il İmamları Ahmet Çiçek ile “Tarık” Kod adlı Hasan Şenin talimatları doğrultusunda, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. İbrahim Güngörü getirdi. Göreve gelen Güngör ilk iş olarak eski kadroyu birer birer tasfiye ederek, yerine Paralelden onlarca isim getirdi. Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Zafer Sarı, Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. İbrahim Akın Altun, İletişim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Bilal Arık, Alanya Eğitim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ali İhsan Neslitürkü, (şuanda İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde görevli) getirdi. Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığına Prof. Ömer Geçici, tıpla hiçbir ilişkisi olmayan Yard. Doç. Dr. Mahmut Akyol ise Tıbbi Genetik ve Biyoloji Anabilim Dalı Başkanlığına getirildi.

Profesörlere İmamdan talimat

Antalya il İmamı Hasan Şenin, üniversitedeki profesörlere talimat verdiği ve onun talimatıyla Hakan Çetinin ilk önce Eğitim Fakültesine öğretim görevlisi yapıldığı ardından İktisadi ve İdari Birimler Fakültesinde Yrd. Doç kadrosuna getirildiği iddia edildi. Çetinin, Paralel Yapının, Akdeniz Üniversitesi İmamı olduğu iddia ediliyor.

Sözde Paralel ile mücadele

Rektörün yaptıkları bununla da bitmiyor. 17-25 darbe soruşturmalarından sonra Rektör Kurtcephe Paralelle mücadele ettiği görüntüsü vermek için Prof. Dr. Ömer Geçiciyi görevden aldı. Ancak daha sonra Geçici, daha önemli bir birimde görevlendirildi. Rektör Kurtcephenin Akdeniz Üniversitesinde, Paralel Yapıya teslim olmasından sonra yapılan birçok hukuksuz işlem için sürekli firari olan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan ile görüştüğü ve onun tarafından yönlendirildiği iddia ediliyor.

DOSYASI YÖKTE İZİN BEKLİYOR

Soruşturma dosyasına görevsizlik kararı veren savcılık, İsrafil Kurtcephenin soruşturulması için dosyayı YÖKe gönderdi. Rektörün soruşturulması üç ayrı dosya halinde YÖKte izin bekliyor. Bunlar; Kadro karşılığında fuhuş pazarlığı, usulsüz ihale ve kadro verilmesi ve haksız menfaat elde etme ve kamu kurumunu zarara uğratmak...

YURT DIŞINA KAÇACAK

İddiaları araştıran Cumhuriyet Savcılığı, hakkında üç ayrı soruşturma açılan Rektör İsrafil Kurtcephe ile ilgili iddialara görevsizlik kararı vererek dosyayı YÖKe gönderdi. Dosya YÖKte beklerken, Rektörün seçimden önce 3 ile 8 Haziran arasında Beyaz Rusyaya gitmek için izin aldığı ve AK Partinin tekrar kazanması durumunda geri gelmeyeceği iddia edildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024