Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2060 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2015 - 21:28

AK Partili Cuma İçten: Nevruzda odunları değil silahları yakmak istiyoruz

Büyüt
Küçült
AK Partili Cuma İçten: Nevruzda odunları değil silahları yakmak
Politika Haberleri › AK Partili Cuma İçten: Nevruzda odunları değil silahları yakmak istiyoruz haberi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Önümüzdeki Nevruzda odunları değil silahları yakmak istiyoruz dedi.

AA

İçten, TBMMde düzenlediği basın toplantısında, Halepçe Katliamı da hayatını kaybedenleri rahmetle anarak, Çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce insanımızın katledilmesinin üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen o günün acısı zihnimizdeki tazeliğini koruyor diye konuştu.

Halepçede gerçekleştirilen soykırımın bugün Suriyede yapıldığını ifade eden İçten, Ne acıdır ki Halepçe katliamına zemin hazırlayan, Kürtleri yok etmesi için Saddam diktatörüne silah sağlayanlar bugün aynı rolü Suriyede oynuyor. Çeyrek asır önce Halepçeyi kana bulayan katiller bugün aynı katliamı Suriyede yapmaya devam ediyor ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar mazlum ve mağdur insanlara kucak açan Türkiye in her şeye rağmen sınır kapılarını açarak 10 binlerce Kürt vatandaşa sahip çıktığını ve acılarına ortak olduğunu vurgulayan İçten, şöyle devam etti:

Dün Kürt kardeşimiz için gösterdiğimiz misafirperverliği bugün yerlerinden edilen 2 milyon Suriyeli kardeşimiz için gösteriyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de aynı duyarlılığı göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Halepçede hayatını kaybeden bütün şehitleri rahmetle anıyorum. Rabbim benzer acıyı hiçbir millete, hiçbir dine, hiç bir ülkeye, kısaca insanlığa hiç bir zaman yaşatmasın.

Gazetecilerin soruları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Kürt sorunu yoktur açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçten, Ben 4 yıldır milletvekili olduğum günden bu güne kadar Kürt sorununun olmadığını ifade ediyorum. Bana göre Kürt sorunu 26 maddelik Anayasa referandum paketi çıktığında kesinlikle bitmiştir. Bir Kürt olarak bunu ifade ediyorum dedi.

Çözüm Süreci in önemine değinen ve Önümüzdeki Nevruzda odunları değil silahları yakmak istiyoruz diyen İçten, şunları kaydetti:

Kürtlerin devlet kurma gibi, eyalet oluşturma gibi, özerklik gibi bir talepleri yok. Ne İstanbulu Diyarbakırdan ayırabilirsiniz ne Diyarbakırı İstanbuldan ayırabilirsiniz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, eşit ve adaletli bir ülkede, birlikte ve beraber, aynı vatanda, aynı bayrak altında yaşamak istiyoruz. Bizim talebimiz bu. Şimdi geldiğimiz demokratikleşme noktasında tüm bu taleplerin giderildiğine inanıyorum. Elbette yapılması gerekenler vardır ama Meclis bunu konuşabileceğimiz yerdir.

Kürtlerin PKK ın silah bırakmasını talep ettiğini vurgulayan İçten, 140 Kürt anne Diyarbakır meydanında sen benim çocuğumu dağa zorla çıkardın, ben ölüm istemiyorum, savaş istemiyorum, gözyaşı istemiyorum, benim çocuklarımı ver diyor. Annelerin bir çoğu Kandile gitti, haftalarca orada kaldılar, gözyaşı döktüler, o çocukları anneleriyle bile görüştürmediler. Eskiden Kürtler devleti PKKya şikayet ederken AK Parti iktidarıyla Kürtler PKKyı devlete şikayet etmiştir ve Çözüm Süreci de bunun için başlamıştır diye konuştu.

Cuma İçten, Eğer PKK silah bırakmıyorum derse bana göre hesap soracak kimse Kürt halkının kendisidir. Çünkü PKK ın silah bırakmaktan başka çaresi ve hiç bir argümanı kalmamıştır değerlendirmesinde bulundu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024