Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2027 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2015 - 05:58

AK Partiden seçime sıkı önlemler

Büyüt
Küçült
AK Partiden seçime sıkı
Politika Haberleri › AK Partiden seçime sıkı önlemler haberi

AK Parti, seçim listelerindeki bakan ve parti yöneticilerini Türkiye geneline dağıttı. Her ile üst düzey bir ismi milletvekilliği için aday gösteren parti yönetimi, böylece her ilin Mecliste üst düzeyde temsilini sağlamayı hedefliyor.

Gülden Kılıç

7 Haziran seçimleri yaklaşırken partiler aday listelerini açıkladılar. AK parti seçimlere tüm teÅŸkilatını alarm durumuna geçirirken her ile bir bakan veya üst düzey yönetici aday göstererek illeri üst düzy bir yöneticili temsil edilmesini hedefliyor. GENAR AraÅŸtırma Åžirketi BaÅŸkanı Ä°hsan AktaÅŸ, partilerin aday listelerini ve seçimlere yönelik stratejilerini Stara anlattı. AK Partinin hükümet olması nedeniyle kamuoyu tarafından aktör olarak görülen adayları tercih ettiÄŸini belirten AktaÅŸ, , “Çünkü baÅŸkanlık sistemi yeni anayasaya baÄŸlı. Yeni anayasanın da yapılması için yeterli oya ihtiyaç var. Bu yüzden AK Parti bakanları ve üst düzey parti yöneticilerini Türkiyenin her yanına dağıttı. Akabinde ise devam etmesi gereken eski milletvekillerine öncelik verildi. Yine yerel ÅŸartlar göz önünde bulundurularak seçilmiÅŸ adaylar var. Bir de Ä°stanbul, Ankara gibi illerde demokratik yapıya dikkat ederek seçilen adaylar var” diye ekledi.

CHPden HDPye oy kayıyor

CHPnin oy kaybetme riskiyle karşı karşıya olduÄŸunu öngören AktaÅŸ, CHPnin oy alma derdinden çok oy kaybetmeme stratejisi üzerine yoÄŸunlaÅŸtığını kaydetti. AktaÅŸ, CHPde ön seçimler nedeniyle özellikle büyük ÅŸehirlerde Alevi adaylarının ağırlıkta olduÄŸunu belirterek, “CHPde Alevilerin yoÄŸunlukta olması lehte biri durumdur. Çünkü CHPnin, HDPye oy kaydırma riski çok yüksek. CHPnin oy  kaybetme eÄŸilimi var. Hem HDPye hem de MHPye” dedi.

MHP tabanına sadık kaldı

Ä°hsan AktaÅŸ, MHPnin tabanına sadık kaldığını kaydederek  “MHPde sadece Ekmeleddin Ä°hsanoÄŸlu ile DurmuÅŸ Yılmaz konuÅŸulacak isimler olarak gözüküyor. MHP tabanıyla uyumlu adayları tercih etti” dedi.

Gülenciler kaos  peÅŸinde koÅŸuyor

Cemaatin yerel seçimlerde hükümete karşı saldırması nedeniyle deÄŸer kaybettiÄŸini vurgulayan AktaÅŸ, cemaatin bir önceki seçimlere göre daha tehlikeli bir tutum içerisinde olduÄŸunu söyledi. Cemaatin yerel seçimlerde gücünün sınırlarını görmesi nedeniyle daha geride duracağını kaydeden AktaÅŸ, “ Bence cemaat daha tehlikeli bir iÅŸ yapıyor. Ä°stihbarat yeteneklerini kullanarak AK Parti aleyhtarlığı, kaos oluÅŸturma veya partileri yakınlaÅŸtırma gibi faaliyetlerde bulunacaklar. Bazı adayları itibarsızlaÅŸtırıp bazılarına da itibar edindirecekler.” dedi. AktaÅŸ, cemaatin AK Partiyi yıpratmak için HDPye oy vereceÄŸini söyledi. Cemaatin bağımsız adaylarının meclise gireceÄŸine ihtimal vermediÄŸini kaydeden AktaÅŸ, “HDP barajı açıp AK Partiye sıkıntıya soksun diye büyük ihtimalle bu kartı oynayacaklar” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024