Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1803 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2015 - 20:47

AK Partiden seçilme yaşı hamlesi

Büyüt
Küçült
AK Partiden seçilme yaşı
Politika Haberleri › AK Partiden seçilme yaşı hamlesi haberi

AK Parti, 25 olan milletvekili seçilme yaşının 18e indirilmesine ilişkin Anayasa değişikliği teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Ä°lgili Foto Galeriler
Başbakan Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kongresine katıldı Başbakan Davutoğlu ve AK Partili milletvekillerinin imzası ile TBMMye gönderilen anayasa değişikliği teklifine göre seçilme yaşı 18e iniyor. Teklif ile 18 yaşını doldurmuş olan gençlere askerlik hizmetini yapmadan da aday olabilme imkanı getiriliyor. Anayasa değişikliği teklifinin gerekçesinde şu ifadelere verildi:
    “Toplumu yönetecek kiÅŸilerin yönetim iÅŸini baÅŸarı ile yürütecek ortalama seviyenin üzerinde bir bilgi ve yeteneÄŸe sahip olması açısından 18 yaÅŸ ve üzerinde olmanın yeterli bir kriter olacağı düşünülmüştür. Bu çerçevede seçilme yeterliliÄŸi yaşının 18e indirilmesi önemli bir kriter olacağı düşünülmüştür. Dolayısıyla demokratik gelenek çerçevesinde gençlere geliÅŸen ve deÄŸiÅŸen siyasetin bir parçası olma, dünya ve ülke siyasetinde söz sahibi olma hakkı tanınmış olacaktır. Kısacası gençlerin siyasete daha aktif katılımları ve kendi akranları tarafından temsili saÄŸlanmış olacaktır.”
    AskerliÄŸini yapmamış gençlerin de aday olabileceÄŸi belirtilen açıklamada, “Anayasa deÄŸiÅŸik tekliÄŸi ile 18 yaşını doldurmuÅŸ gençlere askerlik hizmeti yapılmadan da aday olabilme imkanı getirilmektedir. AskerliÄŸini yapmadan aday olanların yoklama kaçağı veya bakaya gibi durumlarının bulunmaması, fiilen askerlik yapıyor olmaması ya da askerliÄŸini tecil ettirmiÅŸ olması gerekmektedir” denildi.   



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024