Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3135 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2015 - 11:07

AK Partide seçim listesi sızmasın diye yemin ettirildiği iddiası

Büyüt
Küçült
AK Partide seçim listesi sızmasın diye yemin ettirildiği

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Üst Kurul tarafından çalışmaları yürütülen liste için, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın da görüşleri alındı.

Erdoğan bugün Tahran ziyaretine çıkacağından iki lider arasındaki son görüşme dün yapıldı. Kulislerde, sızıntı olmasın diye Üst Kurul üyelerine yemin ettirildiği konuşuluyor. Ak Partinin sürprizi, yüzde 100 seçilebilecek bir yerden olmasa da gayrimüslim bir aday olabilir.

BAŞINI KUMA GÖMENLER

Listeye, Cumhurbaşkanı Erdoğanın, devekuşu gibi başını kuma gömenleri not ettik sözüyle tepki verdiği paralel yapı ile mücadele sürecinde partisinde sessiz kalanlara ilişkin kara listesinin de etkisi olması bekleniyor. Erdoğanın biri beyaz, diğeri kara iki listesinin olduğu konuşulan AK Parti kulislerinde, kara listeye girmeleri nedeniyle bazı sürpriz isimlerin liste dışı kalabileceği, bu süreçteki eylem ve söylemleriyle dikkat çeken bazı isimlerin ise listelerde öne çıkabileceğinden söz ediliyor. Kulislerde 140 kadar milletvekilinin yeni dönemde de yerini koruyacağı belirtiliyor.

SOYLU SÃœRPRÄ°Z
Ä°

Birçok önemli ismin 3 dönem kuralına takılması nedeniyle AK Parti listelerinde önemli yer kaydırmaları da yaşanacağı belirtiliyor. İstanbul 1inci bölgeden adaylık başvurusu yapan, teşkilat başkanı Süleyman Soylunun Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğanın da yer aldığı Ankara 1inci Bölgeye kaydırıldığı konuşuluyor. Adı bir ara İzmirde de geçen Soylu Trabzondan da aday gösterilebilir. Siirt için adı geçen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktayın da Ankarayı istediği belirtiliyor. Bu gelişmelerle ünlüler geçidine dönen Ankara 1inci Bölgede eski Maliye Müsteşarı Naci Ağbal, eski SGK Başkanı Yadigar Gökalp, Erdoğanın danışmanları Mücahit Arslan, Davutoğlunun danışmanı Ertan Aydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekin oğlu Osman Gökçek, eski Çankaya Belediye Başkan adayı Barış Aydın ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban da yer alıyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın, yakın çevresine Benim bu partide hatırım varsa Melihin oğlunu aday göstermezler dediği iddia edilirken, Davutoğlunun da sıcak bakmadığı Osman Gökçekin Erdoğanın kontenjanından aday olabileceği konuşuluyor. Listedeki yığılma nedeniyle Arslanın Diyarbakıra kaydırılabileceğinden söz ediliyor.

İLLERE ABİ FORMÜLÜ


Kabinenin etkin isimlerinden BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸun hangi ilden aday gösterileceÄŸi de merak konusu. Ä°stanbulu isteyen KurtulmuÅŸun adı Ordu ile birlikte Åžanlıurfa için de geçiyor. Åžanlıurfa için, Åžanlıurfalı Genel BaÅŸkan Yardımcısı Nurettin Nebatinin de adı geçerken, daha önce Ä°stanbuldan seçilen AB Bakanı Volkan Bozkırın adı Antalya, Afyonkarahisardan seçilen Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlunun adı Ä°zmir, Batmandan seçilen Maliye Bakanı Mehmet ÅžimÅŸekin adı Gaziantep için geçiyor. Edirneden seçilen SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlunun Bursaya kaydırılabileceÄŸi de kulislere yansırken, eski İçiÅŸleri Bakanı Efkan Ala Erzurum, eski UlaÅŸtırma Bakanı Lütfi Elvan da Mersin ya da Adana için konuÅŸuluyor.    

YENÄ° YÃœZLER

Kulislerde AK Partinin yeni vitrininde yer almasına kesin gözüyle bakılan isimler arasında Davutoğlunun danışmanları Taha Özhan ve Ali Sarıkaya, Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ahmet Gündoğdu, eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, eski Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Erdoğana yakın isimlerden eski milletvekili Hüseyin Besli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Adnan Boynukara, MKYK üyesi Mazhar Bağlı, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, akademisyen Hüseyin Yayman ve yazarlar Ayşe Böhürler ile Markar Eseyanın da sürpriz yapabileceğinden söz ediliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024