Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 8804 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Nisan 2015 - 13:11

AK Partide başörtülü aday rekoru

Büyüt
Küçült
AK Partide başörtülü aday
AK Parti, aday listesinde başörtülü kadınlara büyük yer verdi. AK Partinin 99 kadın adayından 42sini başörtülü kadınlar oluşturdu.

 

En çok başörtülü aday çıkaran şehirler 9 aday ile İstanbul olurken, Ankara ve Konyada da 3er başörtülü kadın aday bulunuyor.

AK Partide Denizli milletvekili Nurcan Dalbudak, Konya milletvekili Gülay Samancı, Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve Kahramanmaraş milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar 31 Ekim 2013deki TBMM oturumuna başörtüsüyle katılarak bir ilke imza atmışlardı. Bu vekillerden Sevde Beyazıt Kaçar ve Nurcan Dalbudak aynı illerden yeniden aday gösterildi.

KAVAKÇI ŞAHİN VE BENLİ ADAY

Aday gösterilen diğer başörtülü adaylar arasında 28 Şubat sürecinde yaşanan başörtü yasağı nedeniyle kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de bulunuyor. Bunlardan biri 1999da Meclis Genel Kurulu dan Bülent Ecevit tarafından “burası devlete meydan okunacak yeri değil! Lütfen bu hanıma haddini bildirin” diyerek yemin etmesi engellenen ve milletvekilliği elinden alınan Merve Kavakcı ın kardeşi Ravza Kavakcı Kan. Ravza Kavakçı Kan, İstanbul 1. bölgeden aday oldu. Diğer isim ise başörtüsü yasağını AİHMye taşıyan ilk isim olan Leyla Şahin Usta. Usta, Konyadan aday gösterildi. Başörtüsü yasağı nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kalan Avukat Fatma Benli de İstanbul 2. bölgeden aday gösterildi.

İŞTE BAŞÖRTÜLÜ ADAYLAR

AK Parti in diğer başörtülü diğer adayları ise şöyle:

Esra Yalvaç ve Asuman Tekin (Adana); Fatma Coşar Karacan, Hatice Demirtaş, Lütfiye Selva Çam (Ankara); Sema Kırcı (Balıkesir), Adile Gürbüz (Batman), Emine Yavuz Gözgeç, Halide Serpil Şahin (Bursa); Nurcan Dalbudak (Denizli); Ayşe Keşir (Düzce), Zehra Taşkesenlioğlu (Erzurum), Canan Candemir Çelik (G.Antep); Hatice Kocaoğlu (Giresun); Tülin Durgun Yetim (Hatay); Ayşe Usta (Isparta); Şeyma Döğücü, Rabia İlhan, Özlem Zengin, Betül Sayan Kaya, Betül Birer, Hatice Kübra Öztürk, Yeşil Aytulum Turut ve Fatma Nur Yavuz (İstanbul), Nursel Reyhanlıoğlu (K.Maraş), Radiye Sezer Katırcıoğlu (Kocaeli), Hüsnüye Erdoğan ve Rüveyde Gülseren Işık (Konya), Gönül Bekin Şahkulubey (Mardin), Ayşe Nilgün Tomakin (Ordu) Hamide Sürücü, Yıldız Konal Süslü (Şanlıurfa); Ayşe Doğan (Tekirdağ); Ayşe Sula Köseoğlu (Trabzon); Nahide Hakan (Van); Emine Çift (Zonguldak).

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024