Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2180 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2015 - 06:12

Ahmet Davutoğlu: Eski derin devlet ve HDPnin zihniyeti aynı

Büyüt
Küçült
Ahmet Davutoğlu: Eski derin devlet ve HDPnin zihniyeti
Politika Haberleri › Ahmet Davutoğlu: Eski derin devlet ve HDPnin zihniyeti aynı haberi

Başbakan Davutoğlu, derin devletin eskiden Kürtler ve muhafazakarlar için kullandığı ya sev ya terk et zihniyetinin HDP tarafından sürdürüldüğünü söyledi. Davutoğlu, Paralel çete 3 parti ve DHKP-C bu toprakların irfanına karşı birleşti dedi.

Şeyhmus Çakan

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eskiden derin devletin “Ya sev ya terk et” sloganı olduğunu belirterek, “Şimdi HDPnin zihniyeti de aynı, onlar da diyor ki (ya baskılarımıza boyun eğin, ya da bölgeden  gidin.)” dedi.

Davutoğlu, Cumhuriyet Meydanındaki mitinginde, ilmin, irfanın, medeniyetin hikmetinin merkezi olarak nitelendirdiği kenti selamlayarak başladı. Siirtin Türkiyenin kaderini de değiştiren bir şehir olduğunu söyleyen  Davutoğlu “Cumhurbaşkanımız daha Büyükşehir Belediye Başkanı iken Siirtte bir şiir okudu, sadece Siirtin değil, Türkiyenin kaderi değişti” dedi.

CHPnin Kürt versiyonu HDP

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaşın “Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır” sözlerini hatırlatan Davutoğlu, “Tillodan irfan, hikmet almayanlar, Veysel Karaniyi tanımayanlar, İsmail Fakirullah Hazretlerinin vizyonundan, ufkundan, irfanından nasiplenmeyenlere bir ders verme vakti geldi mi? Geçmişte derin devlet nasıl buralarda yanlış işlerle devletle milleti düşman kıldıysa ve bu düşmanlık AK Parti tarafından tümüyle ortadan kaldırıldıysa şimdi HDPliler, bu yanlış zihniyetle milletle kendileri arasına bir uçurum açıyorlar. CHP yani Türk ulusalcıları, tek parti zihniyeti diyor ki ‘Diyaneti kapatacağız. 1930lu yıllardaki CHP zihniyetinin bugünkü Kürt versiyonu, diyor ki ‘Allah Kürtçe bilmiyor mu. Haşa, bunu sormaya kim cüret edebilir. Allah her dili yaratandır.”

Bu toprakların irfanına karşı

Paralelcilerin sözcüsünün Diyarbakırda kapalı kapılar arkasında HDPnin belediye başkanı ile görüştüğünü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun Paralelcilerin yayın organlarına gittiğini, onların da Bahçeliyi ziyaret ettiğini savunan Davutoğlu, “Üç legal parti, MHP, CHP, HDP. 3 de Paralel örgüt, Pensilvanya, Kandil ve DHKP-C. Hepsi AK Partiye karşı birleşti Ama esas AK Partinin temsil ettiği Tillodaki bu toprakların irfanına karşı birleşiyorlar” diye konuştu.

Rize, İstanbul, Halep, Kudüs...

Davutoğlu eskiden derin devletin Kürtler ve muhfazakarlara karşı kullandığı ‘ya sev ya terk et sloganını hatırlatarak şunları söyledi: Başörtülüler ‘haklarımızı isteriz dediğinde ‘ Arabistana git derlerdi, Kürtler ana dili ile konuşmak istediğinde; Ya sev ya terk et. Şimdi bu HDPnin zihniyeti de aynı, onlar da diyor ki ‘ya baskılarımıza boyun eğin, ya da bölgeden, gidin. ‘Siirt ne kadar Arapların, Kürtlerinse İstanbul, Konya, Muğla, Rize, Kayseri, Hakkari, Kudüs, Halep  de o kadar bizimdir. 

KEŞKE SENDE YÜREK OLSAYDI

Geçtiğimiz salı günü Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalanını açtıklarını hatırlatan Davutoğlu, Demirtaşın ‘Keşke o kurdeleyi kesenler arasında biz de olsaydık dediğini belirterek şöyle devam etti: “Güzel. Bunu hatırlaması iyi olmuş. Ama keşke sende bir yürek olsaydı da o iş makinalarına saldıranlara karşı, ‘Bu havalimanını buranın vatandaşları, Kürtler kullanacak diyebilseydin. Keşke sende yürek olsaydı da ‘Biz seçime gidiyoruz. Demokratik mücadele veriyoruz, artık silaha teröre, şiddete yer yok diyebilseydin. Keşke sende yürek olsaydı da 6-7 Ekim olaylarında milleti isyana teşvik etmek yerine Yasin Börüyü katledenleri kınayabilseydin.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024