Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2126 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2015 - 06:06

Adliyeye avukat kimliğiyle sahte giriş

Büyüt
Küçült
Adliyeye avukat kimliğiyle sahte
Politika Haberleri › Adliyeye avukat kimliğiyle sahte giriş haberi Savcı Kirazın şehit edildiği Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayına, avukat olmadıkları halde avukat kimliğiyle giriş yapmak isteyen 2 kişi gözaltına alındı.

Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kirazın odasında rehin alındıktan sonra şehit edilmesinin ardından adliyedeki güvenlik önlemleri artırıldı. Avukatlara da kimlik kartlarını turnikelerden okutarak geçmeleri zorunluluğu getirildi. Yoğun önlemlere rağmen, iki günde iki kişi avukat olmadıkları halde avukat kimliği ile girerken yakalandı.

Önceki gün Emine C. isimli bir kadın, stajyer avukat Yeliz A.nın kimliğiyle adliyenin C kapısından giriş yaparken yakalandı. Dün de, Ufuk T. isimli kişi, avukat Mehmet Akif E.ye ait avukat kimliğiyle önce C kapısından giriş yapmak istedi. Kimlik kartı okumayınca B kapısına yönelen Ufuk T., özel güvenlik görevlileri tarafından giriş yapmak isterken yakalandı.  Adliyedeki polis merkezinde  ifadesi alınan Emine Cyi savcılık bırakırken, Ufuk T. ise hakkında şikayet bulunduğu gerekçesiyle parmak izinin alınması için Emniyete götürüldü.

Ufuk T.nin, polisteki ifadesinde, dava takip elemanı olduğunu ve adliyeye rahat giriş yapmak için bu yola başvurduğunu söylediği öğrenildi.  Polis tarafından kendisine ulaşılan kimlik kartının sahibi Avukat Mehmet Akif E. ise avukat kartının kendisine ait olduğunu, Ufuk T.yi bir dönem yanında çalıştığı için tanıdığını, ancak 6 yıl önce kimliğini kaybettiğini ve ilgili yerlere başvurduğunu söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024