Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2384 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2015 - 05:54

Açığa alınan hakimler sınavı kopya ile geçmiş

Büyüt
Küçült
Açığa alınan hakimler sınavı kopya ile
Politika Haberleri › Açığa alınan hakimler sınavı kopya ile geçmiş haberi 2012 avukatlıktan hakimlik ve savcılığa geçiş sınavında kopya çektikleri iddiasıyla yürüyen soruşturmanın şüphelileri arasında iki isim dikkat çekti.
Star - Ankara

Soruşturmanın şüphelileri arasında HSYKnın açığa aldığı hakim Habil Kahraman ile İstanbul Anadolu 2.Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Alattin Sabırın da olduğu öğrenildi. 

Soruşturma sürüyor

Kahraman, Şanlıurfada yasa dışı dinleme yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 3 istihbaratçı polisi, hakim Sabır ise FETÖ ile “fikir ve eylem birliği” içinde oldukları HSYK tarafından da tespit edilen eski İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer ile eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelikin tutuklanmasına itiraz etmesiyle gündeme gelmişti. 2012 yılında yapılan ve 1500 kişinin katıldığı “Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı” kopya iddiaları nedeniyle iptal edildi. ÖSYM, yüksek puan alanların önemli bir kısmının eş, akraba ya da iş ortağı olan kişilerden oluştuğunu tespit etmişti. Bu sınavı 13 Ekim 2012 tarihinde yenilendi. Ancak adaylardan bazıları 2012deki sınavın iptalinin durdurulması için Ankara İdare Mahkemesine iptali durdurma davası açtı. ÖSYM ise, şaibeli sınava giren kişilerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024