Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2064 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2015 - 06:11

Abdullah Öcalan: Bu mücadele artık silahlarla yürümez

Büyüt
Küçült
Abdullah Öcalan: Bu mücadele artık silahlarla
Politika Haberleri › Abdullah Öcalan: Bu mücadele artık silahlarla yürümez haberi

PKK lideri Öcalan tarihi Nevruz mesajında, Kırk yıllık hareketimizin acılarla dolu mücadelesi aynen sürdürülemez. Kırk yıldır yürütülen silahlı mücadeleyi sonlandırmak ve yeni dönemin ruhuna uygun siyasal ve toplumsal strateji için kongre yapılması gereklidir dedi.

Şeyhmus Çakan

Günlerdir tartışılan ve beklenen Abdullah Öcalanın Nevruz mesajı Diyarbakırdaki nevruz kutlamalarında okundu. İmralı Cezaevinde ömür boyu hapse mahkum edilen PKK lideri Abdullah Öcalanın mesajı, Türkçe ve Kürtçe okundu.  Barışın, eşitliğin, özgürlük ve demokrasinin yanında yer alan tüm halkların ve dostların nevruzunu selamlayarak başlayan mesajda, emperyalist kapitalizmin ve despotik yerel işbirlikçilerinin tüm dünyaya dayattığı neo-liberal politikaların krize yol açtığı, bölge ve ülkede çok yıkıcı bir şekilde yaşandığı ileri sürüldü. Mesajda, şu ifadelere yer verildi: ‘Halklarımızın ve kültürlerinin etnik ve dini farklılıkları, bu kriz ortamında, anlamsız ve acımasız kimlik savaşlarıyla tüketilmektedir. Ne tarihi ne çağdaş, ne de vicdani ve siyasi değerlerimiz bu tabloya asla sessiz ve bigane kalamaz. Bilakis acil bir müdahale, dini inançlarımız, siyasi ve ahlaki sorumluluğumuzun gereğidir.

Sürdürülemez aşamaya geldi

“Ülke halklarının, demokrasi, özgürlük, kardeşlik ve onurlu barışı için yürüttükleri mücadelenin bugün tarihi bir eşikte olduğunun öne sürüldüğü mesajda, şunlar kaydedildi: “Kırk yıllık hareketimizin acılarla dolu geçen bu mücadelesi, boşa gitmediği gibi aynen sürdürülemez bir aşamaya da varmış bulunmaktadır. Tarih ve halklarımız bizden dönemin ruhuna uygun bir demokratik çözümü ve barışı talep etmektedir. Bu temelde tarihi Dolmabahçe Sarayında, hepimizce resmen ilan edilen 10 maddelik deklarasyon temelinde yeni bir süreci başlatma görevi ile karşı karşıyayız. Deklarasyon gereği ilkelerde mutabakat oluşmasıyla birlikte PKKnın Türkiye Cumhuriyetine karşı yaklaşık kırk yıldır yürüttüğü silahlı olan mücadeleyi sonlandırmak ve yeni dönemin ruhuna uygun siyasal ve toplumsal strateji ve taktiklerini belirlemek için bir kongre yapmalarını gerekli ve tarihi görmekteyim. Umarım ilkesel mutabakata en kısa sürede varıp Parlamento üyeleri ve İzleme Heyetinden teşkil edilen bir hakikat ve yüzleşme komisyonundan geçerek, bu kongreyi başarıyla realize etme durumunu yaşarız. Bu kongremizle birlikte artık yeni bir dönem başlamaktadır.

 

Kardeşçe yaşama sürecine geçmeliyiz

“Bu yeni dönemde, Türkiye Cumhuriyeti dahilinde özgür ve eşit anayasal yurttaşlık temelinde demokratik kimlik sahibi demokratik toplum olarak, barış içinde ve kardeşçe yaşama sürecine giriyoruz” ifadesini paylaşan Önder, mesajdaki şu ifadeleri aktardı:

“Böylelikle 90 yıllık cumhuriyet tarihinin çatışmalarla dolu geçmişini aşıp, gerçek barış ve evrensel demokrasi kriterleri ile örülmüş bir geleceğe yürüyoruz. Nevruzun gerçek tarihine yaraşan da huzurunuzda böyle bir aşamayı selamlamaktır. Ve lakin ülkemiz ve halklarımız için doğru olan olgular, aynı zamanda kutsallarla dolu bölgemiz için de geçerli olmak durumundadır. Kapitalist emperyalizmin genelde son iki yüz yıllık, özelde son yüz yıllık gerçeği şudur: ‘Ulus devlet milliyetçiliği temelinde etnik ve dini kimlikleri özüne ters biçimde içe doğru kapatıp birbirlerine düşman etmek, yani böl-yönet politikasına uygun olarak varlığını acımasızca günümüze kadar sürdürmek.”

Kardeşlik mesajına tam destek

Nevruzda Irak Kürdistan Bölgesindeki 7 siyasi parti adına konuşan Rekar Ahmet, Öcalanın özgürlüğü için mücadele çağrısı yaptı. YPG, HPG ve peşmergenin Kürdistanın özgürlüğü için omuz omuza savaştığını dile getiren Rekar Ahmet, “Bu savaşçılara binlerce teşekkür sunuyoruz ki insanlık dışı çetelere karşı insanlığı savunuyorlar. Umuyoruz ki önümüzdeki yıl Kürdistanın tamamında daha büyük coşkuyla nevrozumuzu kutlayacağız” dedi. Rojava bölgesinin Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Asya Abdullah da “Hiçbir güç Nevruzun ateşini hiçbir saldırıyla zayıflatamaz. Bugün başta Kürt halkı olmak üzere bölge halkları üzerindeki saldırılar Kobani ve Suruçtaki direnişlerle boşa çıkartılmıştır. Çözümün yolu demokratik siyaset ve barış yoludur. Kürt sorununun demokratik çözümü ve Türkiyenin demokratikleşmesi için Öcalanın sunduğu çözüm projesidir” ifadelerini kullandı.

Demokratik ortak ev yapalım

Ortadoğu üzerindeki emellerinden vazgeçmeyen emperyalist güçlerin yol açtığı son zorbalığın DAEŞ görüntüsünde ortaya çıktığı belirtilen Abdullah Öcalan mesajında, şöyle devam edildi: “Barbarlığın bile anlamını zorlayan bu örgüt, kadın çocuk demeden, Kürtler, Türkmenler, Araplar, Ezidiler ve Asuri-Süryaniler başta olmak üzere bütün bölge halklarına ve inançlarına dönük vahşice katliamlar sergiledi. Artık gün bu acımasız ve yıkıcı tarihi sonlandırıp gerçek geçmişimize uygun barış, kardeşlik ve demokrasiye geçiş yapma günüdür. Doğru bildiğim ve inancım gereği, çatışmacı, tüketici, yıkıcı milliyetçiliğin doğurduğu ulus devletleri demokratik siyasetle aşarak açık demokratik kimliklerle bir ortaklaşmaya geçmenin mecburiyetidir. Bunun için ulus devletleri kendi içinde demokratik siyasetle demokratik ortaklaşmanın yeni bir türünü gerçekleştirmeye ve yine ulus devletleri kendi aralarında Ortadoğunun demokratik ortak evini inşa etmeye çağırıyorum.”

Eşme Ruhu sembol olsun 

“Özgürlüğe kanat çırpan kadınların ve gençlerin ekonomik, sosyal, siyasal ve güvenlik alanlarında özgürlük ve eşitlik mücadelesinde en aktif bir biçimde yer almaya ve başarmaya” davet edildiği mesajda şunlar kaydedildi: “Hem bölgemiz için hem de uluslararası dünya için büyük anlamı olan Kobani direnişini ve zaferini selamlıyorum. Bu temelde gelişen ‘Eşme ruhunu halklarımız arasında yeni tarihin sembolü olarak selamlıyorum.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024