Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2670 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2015 - 06:30

54 yıl sonra 3 Ermeni aday milletvekili oldu

Büyüt
Küçült
54 yıl sonra 3 Ermeni aday milletvekili
Politika Haberleri › 54 yıl sonra 3 Ermeni aday milletvekili oldu haberi Genel seçimlerin saat 00.00 itibariyle resmi olmayan kesin sonuçlarına göre, AK Parti İstanbulda 39, CHP 28, HDP 11, MHP de 10 milletvekili çıkardı. AK Parti, CHP ve HDP Meclise 3 Ermeni milletvekili gönderdi.
DHA

AK Parti, CHP ve HDP Meclise 3 Ermeni milletvekili gönderdi. CHPnin aday listesinde 1. sırada olan Ermeni avukat Selina Doğan milletvekili seçilirken, AK Partide de Markar Eseyan 12. sıradan milletvekili seçilmeyi başardı. HDPde de yine Ermeni aday Garo Paylan 3. Bölge 2. sıradan seçilerek milletvekili oldu. Böylece, TBMMye 54 yıl sonra ilk kez Ermeni milletvekilleri girmiş oldu.

İstanbulda Ak Parti yüzde 41, CHP yüzde 29,2, HDP yüzde 12,6, MHP de yüzde 11 oy aldı. 1. Bölgede AK Parti 14, CHP 11, HDP ve MHP de 3er milletvekili çıkardı. HDP listesinde 1. sırada yer alan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu bölgeden milletvekili seçildi. CHPnin yerel seçimlerde Üsküdar Belediye Başkan adayı olan eski müftü İhsan Özkes de 9. sıradan milletvekili seçildi. Listenin üçüncü sırasında yer alan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de seçilmeyi başardı.

MUSTAFA SARIGÜL SEÇİLEMEDİ

İstanbul 2. Bölgede ise AK Parti 12, CHP 8, HDP ve MHP de yine 3er milletvekili çıkardı. CHPnin yerel seçimlerdeki Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül ise 9. sırada yer aldığı için parlamentoya giremedi. Ergenekon ve Balyoz davalarının sanığı olan emekli albay Dursun çiçek ise CHPde 4. sıradan milletvekili seçildi.

3 ERMENİ ADAY MİLLETVEKİLİ OLDU

AK Parti, CHP ve HDP Meclise 3 Ermeni milletvekili gönderdi. CHPnin aday listesinde 1. sırada olan Ermeni avukat Selina Doğan milletvekili seçilirken, AK Partide de Markar Eseyan 12. sıradan milletvekili seçilmeyi başardı. HDPde de yine Ermeni aday Garo Paylan 3. Bölge 2. sıradan seçilerek milletvekili oldu.

54 YIL SONRA...

Böylece, TBMMye 54 yıl sonra ilk kez Ermeni milletvekilleri girmiş oldu. En son, Ermeni cemaatinden Berç Sahak Turan, 1961de Adalet Partisinden senatör seçilerek parlamentoya girmişti. İstanbul 3. Bölgede AK Parti 13, CHP 9, HDP 5, MHP de 4 milletvekili çıkardı. Böylece, HDP, oy yüzdesi ve milletvekili sayısı olarak MHPyi geride bırakarak İstanbulda üçüncü parti oldu.

BAĞIMSIZLAR BAŞARISIZ OLDU

AK Partiden istifa ederek bağımsız aday olan Hakan Şükür milletvekili seçilemedi. Şarkıcı Metin Şentürk ile eski Emniyet Müdürleri Yakub Saygılı ve Ali Fuat Yılmazer de seçimde başarısız oldu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024