Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2401 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2015 - 08:01

39 ülkeye Suriyede yaşanan dramı hatırlattı

Büyüt
Küçült
39 ülkeye Suriyede yaşanan dramı
Politika Haberleri › 39 ülkeye Suriyede yaşanan dramı hatırlattı haberi BM toplantısında Suriyede yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Kurtulmuş, Türkiye dışında yeterli çaba harcayan yok. Dünya, bu insani trajediyi sona erdirecek siyasi bir perspektif geliştirmeli dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Japonyanın Sendai kentinde 3. Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı kapsamında düzenlenen Bakanlar Düzeyindeki Yuvarlak Masa Toplantısına başkanlık etti. Toplantıya, Bangladeş, Çin, Finlandiya, Fransa, Japonya, Kenya, Meksika, Pakistan, Rusya Federasyonu, Yeni Zelandanın da aralarında bulunduğu 39 ülkenin afetlerden sorumlu bakanları ve üst düzey yöneticileri katıldı. Kurtulmuş, “Afetler Sonrası Yeniden Yapılanma” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, öncelikle, uluslararası toplumun dikkatini insan eliyle oluşturulan bir afete, Suriyedeki insani drama çekmek istediğini söyledi. Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

Yardımda dünya birincisiyiz

“En fazla Suriyeli sığınmacı barındıran ülke olarak Türkiye, insani sorumluluğunun farkındadır ve gereğini yapmaktadır. 5,2 milyar doları aşkın kaynak harcadık. 2014 İnsani Yardım Raporuna göre, 2013te Türkiye, yaptığı insani yardımların gayri safi milli hasılasına oranı bakımından dünya birincisi olmuştur. Ancak diğer devletlerin çabaları çok hayati önemde olmasına rağmen yeterli değildir. Suriyedeki krizi temelden çözüme kavuşturmak için uluslararası toplumu, bu insani trajediyi sona erdirecek siyasi bir perspektif geliştirmeye çağırıyorum.” 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024