Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2033 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2015 - 05:58

12 bin 500 yabancı savaşçıya yasak koyduk

Büyüt
Küçült
12 bin 500 yabancı savaşçıya yasak
Politika Haberleri › 12 bin 500 yabancı savaşçıya yasak koyduk haberi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yabancı savaşçıların engellenmesi konusunda Türkiyenin elinden gelenin en iyisini yaptığını belirterek, Şu ana kadar 12 bin 500den fazla yabancı savaşçıyı ülkeye giriş yasağı olanlar listesinde ekledik dedi.

Çavuşoğlu, Ankaradaki 36 ülkeden katılımcının olduğu Yabancı Genç Diplomatlar Eğitim Programında Türk dış politikasını anlattı.

İstihbarat akışı çok az

Türkiyenin bölgesinde yaşanan gelişmelerin çok çeşitli zorlukları ortaya çıkardığını dile getiren Çavuşoğlu, Türkiyenin barış ve istikrara katkıda bulunmak için elinde gelenin en iyisini yaptığını söyledi. Çavuşoğlu, çok sayıda yabancı savaşçının DAEŞ, El Kaide, El Nusra, Suriye rejimi, PYD gibi unsurlara katıldığına dikkati çekerek, yabancı savaşçıların engellenmesi için daha fazla işbirliğine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. “Daha fazla bilgi ve istihbarat paylaşımı yabancı savaşçıların engellenmesine yardımcı olacaktır” diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Şu ana kadar 12 bin 500den fazla yabancı savaşçıyı ülkeye giriş yasağı olanlar listesinde ekledik. Bin 200den fazla yabancı savaşçıyı da yakalayıp sınır dışı ettik. Bunların yarıdan fazlası hakkında kaynak ülkelerden herhangi bir istihbarat almadık.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024