Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2261 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2016 - 19:05

Uzmanlar uyardı: Oruçluyken de göz damlanınızı kullanın

Büyüt
Küçült
Uzmanlar uyardı: Oruçluyken de göz damlanınızı

Her yıl ramazan ayı ile birlikte özellikle göz rahatsızlığı olan vatandaşların bu sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Baran Bari İlhan, Diyanet Başkanlığının da göz damlasının orucu bozmadığı yönündeki açıklamalarının olduğunu ifade ederek İşin bilimsel açıklamasına baktığımızda göze damlatılan bir damla 50 mikronlitre oluyor. Göze damlatılan damlanın kan dolaşımına katılması ve burun yolu ile mideye ulaşması miktar olarak bile çok mümkün bir şey değil. Özellikle Ramazan döneminde bazı hastalarımız tedirgin olup tedavilerini aksatabiliyor. Özellikle göz tansiyonu hastalarının devamlı ilaç kullanması gerekir. Bunu yapmadığı zaman ciddi göz hastalıkları problemleri çıkabiliyor. Bu nedenle hastalarımızın Ramazan ayında tedavilerini aksatmamaları gerekir. Bu konuda hastalarımızın gereken özeni göstermelerini istiyoruz. Bizim hastalarımıza önerimiz, gözyaşı kesesi dediğimiz bölgeye damla damlatırken başlarını arkaya atıp 5 dakika beklemeleridir dedi.

Operatör Dr. Ali Kutlay Tufan ise,  Özellikle bu konudaki yetkililere defalarca kez soruldu ve hepsinde de verilen cevap, göz damlalarının orucu bozmadığı yönünde oldu. Nasıl ki Ramazan ayında, yağmurda yürürken ıslanıp gözümüze su kaçıyorsa veya yüzümüzü yıkayabiliyorsak ve bu orucu bozmuyorsa onlardan çok daha az olarak damlattığımız damlalar hiçbir şekilde vücudumuza geçmiyor ifadelerini kullandı.

Diyanet Başkanlığı tarafından da göz damlalarının orucu bozmadığı yönünde açıklamalarda bulunulmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024