Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2496 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mayıs 2016 - 15:46

Türkiyede bir ilk! 84 yaşında böbrek kanserini yendi

Büyüt
Küçült
Türkiyede bir ilk! 84 yaşında böbrek kanserini

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Murat Binbay, 84 yaşındaki Mehmet Öztürkün ayaklarda şişlik ve nefes darlığı şikayetiyle Trabzonda doktora gittiğini, gerçekleştirilen tahlillerde hastanın sağ böbreğinde 10 santimetre boyutunda böbrek kanseri saptandığını söyledi.

Doç. Dr. Binbay Böbrek kanserlerinin tedavisind robotik cerrahi bize oldukça önemli avantajlar sağlıyor. Bu ameliyat Türkiyede bir ilk, kalbe gelen damarları tıkayan böbrek kanserini robotik cerrahiyle temizledik. dedi.

KAN VERİLME İHTİYACI OLMADI

Kalbe giden toplardamarları açarak yaptıkları bu ameliyatta robotik cerrahi yöntemi sayesinde hastanın sağ böbreğinin alındığını vurgulayan Binbay Aynı zamanda kalbe giden ana damarların açılıp kanserli dokuların temizlendiği ameliyat, toplam 3,5 saat sürdü. Ameliyatta hastaya kan verilme ihtiyacı olmadı. Hasta böylesine büyük bir ameliyattan 3 gün sonra evine gönderildi. ifadesini kullandı.

YAŞINA RAĞMEN BÜYÜK BİR BAŞARIYLA YAPILDI

Mehmet Öztürkün yaşlı olmasından dolayı ameliyat riskinin yüksek olduğunu, buna rağmen ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Binbay bu ameliyatın dünyada sayılı merkezde sayılı cerrahlar tarafından yapılabildiğini ve Mehmet Öztürkün hayat kalitesinin bu operasyondan sonra çok yükseldiğini söyledi.

Doç. Dr. Binbay Hastamız açık ameliyat olsaydı göbekten meme çizgisine kadar oldukça büyük sayılabilecek bir kesi yapılacaktı. Ana damarlar açıldığından dolayı hastada ciddi bir kanama olması kaçınılmazdı. Bunun yerin  robotik cerrahiyle dört küçük delik dışında hastaya herhangi bir kesi yapılmadı. Ameliyatta kanama olmadı, hasta ameliyat sonrası herhangi bir ağrı yaşamadı. dedi.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024