Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2131 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2016 - 16:51

Türkiye mikrocerrahide dünyanın en iyileri arasında

Büyüt
Küçült
Türkiye mikrocerrahide dünyanın en iyileri

TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı ana sponsorluğunda gerçekleştirilen kongreye mikrocerrahi alanında deneyimli Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanları, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları ile bu alanda eğitim alan asistan doktorlar katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıza Kutlu Işık, Türkiyenin her ilinde mikrocerrahi alanında uzman ekiplerin olması gerektiğine değinerek vakıf olarak her yıl genç cerrahları temel mikrocerrahi eğitimi almaları için yurt içi ve yurt dışı mikrocerrahi eğitim kurslarına gönderdiklerini belirtti. Aynı zamanda Türkiyede bu alanda hizmet veren sağlık ve eğitim merkezlerine ekipman desteği verdiklerini belirten Işık, mikrocerrahi alanında yapılacak tüm proje ve geliştirme çalışmalarına da destek vermekten memnuniyet duyacaklarının altını çizdi.



DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDEN TÜRKİYEYE GELİYORLAR

Türkiyede Mikrocerrahinin Başlangıcı ve  Gelişimi ile ilgili bir sunum yapan vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, rekonstrüktif mikrocerrahi ameliyatlarının ülkemizde birçok Avrupa ülkesinden çok daha başarılı olarak yapılabildiğini vurguladı. Türkiyede son 36 yıldan bu yana yüzlerce kopan uzvun tekrar yerine takıldığını, serbest doku nakillerinin yapıldığını, dünyadakiler ile eş zamanlı olarak kol nakli, yüz nakli ameliyatlarının gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Türker Özkan, önümüzdeki 5 yıl içinde bu uygulamaların daha da artacağını söyledi.

Türkiyenin ilk çift kol, yüz ve rahim nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan da yaptığı konuşmada, gerçekleşen başarılı operasyonlar sayesinde dünyanın bir çok noktasından hastaların nakil talebi ile ülkemize gelmeye başladıklarını ifade etti.

HASARLI SİNİRLER SİNİR TRANSFERİYLE ONARILACAK

Oturumlarda üzerinde en çok durulan konulardan birisi de, hasarlı kol sinirlerinin onarımları oldu. Mikrocerrahi yöntemler kullanılarak yapılan sinir transferlerinin, hasarlı sinir onarım sonuçlarını olumlu etkilediği hususunda bilimsel görüşler paylaşıldı.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024