Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2721 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Åžubat 2015 - 19:18

Tetanos aşısı olan 10 öğrenci hastanelik oldu

Büyüt
Küçült
Tetanos aşısı olan 10 öğrenci hastanelik

Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi, kentteki ortaokullarda öğrenim gören 8nci sınıf öğrencilerine geçen pazartesi gününden itibaren tetanos aşısı yapmaya başladı. Aşılar yapıldığı sırada mide bulantısı, baş dönmesi ve baygınlık geçiren öğrenciler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bunun üzerine aşı yapma işlemi durduruldu.

Son iki günde hastaneye kaldırılan 10 öğrenci, yapılan tedavilerinden sonra taburcu oldu. Ancak taburcu olan öğrencilerden 6sı bugün tekrar okulda fenalaşıp ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yapılan tedavilerinin ardından tekrar taburcu oldu.

Karaman Halk Sağlığı Müdürü Ali Rıza Altunsoy, müdürlüğe bağlı Toplum Sağlı Merkezinin ilk ve ortaokullarda eğitim gören öğrencilere tetanos aşısı yaptıklarını belirtti. Geçen pazartesi ve salı günü 662 öğrenciye aşı yaptıklarını hatırlatan Altunsoy, Bu yaptığımız aşıların ardından İstiklal, Mümine Hatun, Sabiha Gökçen, Bifa, Yunus Emre ve İmaret Orta Okulunda öğrenim gören 10 çocuğumuz küçük bir mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle bizlere başvurdular. Öğrencilerimizi ambulanslarla hastanemize kaldırdık. Yapılan kontrollerin rahatsızlıkların aşıya bağlı olmadığı görüldü. Korkudan etkilendiklerini düşünüyoruz. Yarından itibaren tekrar aşı işlemlerimiz devam edecek.dedi.

Öğrenci velilerinin, aşıların son kullanma tarihinin geçtiği ve bir enjektörün 2 öğrenciye kullanıldığı yönündeki iddialarının sorulması üzerine Altunsoy, Bu kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir. Türkiyenin hiç bir yerinde aynı iğne ile 2 defa aşı yapılmaz. Aşıların son kullanma tarihleri ilgili de aşılarımızın kimlik numaraları dediğimiz loğ numaraları mevcuttur. Bunlar sistemimizde kayıtlıdır dedi.

Muammer ŞEN/KARAMAN, (DHA) 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024