Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2396 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2016 - 13:48

SGK bir yılda ilaca 18 milyar lira ödedi

Büyüt
Küçült
SGK bir yılda ilaca 18 milyar lira

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlık hizmetine erişimin artmasıyla birlikte bir yılda tüketilen iki milyar kutu ilaca yaklaşık 18 milyar lira ödedi.

Türkiyede, fiyat açısından en yüksek geri ödeme yapılan ilaçlar içinde ilk iki sırayı nadir görülen hastalıkların tedavisinde kullanılan yetim ilaçlar ve doğuştan gelen metabolik hastalıklarla ilgili ilaçlar aldı. Bunları onkoloji ve merkezi sinir sistemi (MS) hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaçlar takip etti.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Osman Nacar, sağlık hizmetine erişiminin Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte hızlandığını belirtti.

Sağlık merkezlerine, hastanelere, ilaca, tarama ve tanıda kullanılan yüksek teknolojik cihazlara erişimle birlikte, hizmetten faydalanan kişi sayısının da arttığını ifade eden Nacar, bu çerçevede ilaç tüketiminin de doğru orantılı olarak yükseldiğini bildirdi. Nacar, Türkiyede yapılan muayeneye eşdeğer olarak kullanılan ilaçlar kutu bazında artma eğilimi göstermektedir. Son verilere göre, bir yılda yaklaşık 2 milyar 182 bin kutu ilaç tüketimi oldu. Bu 2014 yılında iki milyar 33 milyondu diye konuştu.

Nacar, söz konusu artışın, tespit edilen değişkenlere uygun bir oran olduğunu vurgulayarak, Tüm ilaçların satışını gösteren IMS verilerine göre, geçen yıl ilaç kutu adedi olarak tüketilen yaklaşık iki milyar ilaç için ilaç firmalarına 18 milyar lira civarında bir para ödenmiştir dedi.

İLAÇ İLE İLGİLİ CİDDİ PROJELERİMİZ VAR

Nacar, Türkiye, tükettiğinin kutu bazında yüzde 73ünü üreten; değer bazında da yüzde 42sini üreten bir ülke durumunda. Üretici gücümüzü her geçen gün artırmayla ilgili çok ciddi projelerimiz var. Bunlar üst politika, eylem ve kalkınma planlarında, ilgili bakanlıkların strateji belgelerinde yer alıyor. 2023te ilaçta değer bazında kendi tükettiğinin yüzde 60ını, tıbbi cihazda da yüzde 30unu üreten ülke olmayı hedefliyoruz şeklinde konuştu.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024