Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2536 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2016 - 11:07

Sağlığınız için eczacınız hep yanınızda

Büyüt
Küçült
Sağlığınız için eczacınız hep

Ülkemizde her yıl akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihi, Eczacılık Günü olarak kutlanıyor. Hastaların sağlık problemleri hakkında ilk olarak temas ettiği ve ilaca erişimlerinde kritik rol oynayan eczacılar, toplum sağlığı bağlamında omuzlarında büyük bir görev taşıyor.

Etkin Eczacılık Derneği, Eczacılar Günü kapsamında yürüttüğü kampanyalarla toplum sağlığında eczacının kritik önemdeki rolüne ve sağlık sistemine yaratabileceği değere dikkat çekmeyi amaçlıyor. Toplumdaki eczacı algısını ölçmek için Etkin Eczacılık Derneği, Eczacılar Günü dolayısıyla bir de anket yapıyor.

EN YAKIN SAĞLIK DANIŞMANLARI: ECZACILAR

Dünyada eczane hizmetleri giderek çeşitlenirken eczacılar, artık ilaç sağlayıcısı konumundan daha ileri bir noktaya geçiyor. Eczacının sağlık alanında bir danışman olarak konumlandırılması daha etkin hale geliyor. Eczacı artık hastanın/danışanının iyi yaşam yönetiminde daha fazla yer alarak kronik hastalıkları başlamadan engellemeye çalışıyor. En kolay ulaşılabilen sağlık profesyonelleri olan eczacıların, gerek koruyucu sağlık hizmetinde gerekse kronik hastalıkların yönetiminde yaratacağı katma değer, eczacının sağlık alanındaki rolünü vazgeçilmez kılıyor.

ECZACILAR KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİNDE ETKİN ROL ALIYOR

Ülke çapında 24 binden fazla eczaneyle hizmet veren eczacılar, randevusuz en kolay erişilebilir sağlık profesyonelleridir. Dünyadaki kamuoyu araştırmalarında da eczacılar en güven duyulan meslek sahipleri arasındadır. Eczane hizmetleri, bilgi, kalite, kanıt temelinde danışanın maksimum faydası gözetilerek verilir. Eczacılar yoğun bir lisans eğitimini tamamlamaları ve ardından mesleki eğitimlerini kesintisiz sürdürmeleriyle de önemli bir bilgi kaynağıdır. İlaç sunmanın yanı sıra sağlıkla ilgili güvenilir bilgiyi sunar ve hasta olmanızı engelleyen koruyucu sağlık hizmetlerinde aktif rol alırlar. Risk grubunda yer alan danışanlarını doktora yönlendirerek erken teşhise yardımcı olurlar, ilaçlarınızı ve cihazlarınızı doğru kullanmanızı sağlayarak tedavinize değer katarlar. Eczacıların koruyucu, önleyici yaklaşımı, sağlık sistemine önemli bir katma değer yaratır, genel sağlık maliyetlerini düşürür, sağlık sisteminin sürdürülebilir olmasına katkı sağlar.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024