Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2449 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2016 - 15:14

Polikistik böbrek hastalığında yeni umut!

Büyüt
Küçült
Polikistik böbrek hastalığında yeni

En sık görülen yaşamı tehdit edici kalıtsal hastalıklardan olan ve tedavi edilmediği takdirde erken dönemde böbrek yetersizliği ile birlikte diyaliz ve böbrek nakline ihtiyaç duyulan polikistik böbrek hastalığının tedavisinde yeni bir ilaç tedavisi bulundu. Önümüzdeki dönemde Türkiyede ilk kez denenecek olan tedavi yöntemiyle, erken teşhis edilen hastalar uzun bir süre diyaliz ve böbrek nakline gerek olmaksızın daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olacak.

TEDAVİ DEVRİM NİTELİĞİNDE

Türkiyede her 10 böbrek hastasından 4ünde rastlanan ve böbrek yetersizliğinin önde gelen nedenlerinden biri olan hastalık ile ilgili bilgi veren Türk Nefroloji Derneği Kistik Böbrek Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Tevfik Ecder, bugüne kadar tedavisi olmayan hastalık için geliştirilen yeni ilaç tedavisinin bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

Ecder Tedavi edilmediği takdirde hastaların çoğunda erken dönemde böbrek yetersizliğinin geliştiği ve ortalama 60 yaşından önce böbrek nakli ya da diyaliz tedavisi ihtiyacı ortaya çıkaran bu hastalık, en sık görülen yaşamı tehdit edici kalıtsal hastalıklardan biri. Ülkemizde de böbrek nakli yapılan ya da diyaliz tedavisi alan her 10 hastadan 1i polikistik böbrek hastası olarak biliniyor. Dünyada hastalığın ilerlemesini önleyici ya da yavaşlatıcı tedavilerin bulunabilmesi için yürütülen yoğun çalışmalar netice verdi ve umut verici bir gelişme yaşandı. İlk kez bir tedavinin kistlerin büyüme hızını ve böbrek yetersizliğinin ilerlemesini yavaşlatabileceği görüldü dedi.
 

Arzu Çiftçi Kurçenli-Prof. Dr. Tevfik Ecder

DERNEK KURULUYOR

Türk Nefroloji Derneği, Kistik Böbrek Hastalıkları Çalışma Grubu tarafından başlatılan ve Türkiyedeki hastalarda farkındalığı artırmak, hasta ve hasta yakınları arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendirmekle birlikte hastalık eğitimiyle yaşam kalitesinin korunmasını sağlamak amacıyla Polikistik Böbrek Hastaları Derneği kuruluyor. Derneğin başkanlığını yürütecek olan Arzu Çiftçi Kurçenli, kısa süre içinde internet sitesinin yayında olacağını ve bu site sayesinde hasta üye kayıtlarının tek bir veri tabanında toplanacağını belirtti.

Hastalık farkındalığının toplumda da yaygınlaştırılması amacıyla Türk Nefroloji Derneği tarafından ilan edilen Ulusal Polikistik Böbrek Hastalığı Günü her yıl 10 Mayısta çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.


 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024