Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2462 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Şubat 2015 - 00:03

Pankreas kanseri hl büyük sorun

Büyüt
Küçült
Pankreas kanseri hl büyük

Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Koray Topgül, pankreas kanseri hakkında bilgi verip vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Günümüzdeki güncel gelişmelere rağmen pankreas kanserli hastaların tanı anına geç ulaşıldığını dile getiren Prof. Dr. Koray Topgül Pankreas kanseri sessiz ama agresif karakteriyle  hem hastaların hem de doktorların hala büyük sorunudur. Genellikle yaşlı kişilerde ve çok belirgin olmayan şikayetlerle ilerlediğinden sıklıkla 6 aylık bir gecikme yaşanmakta ve bu gecikme hastalığın oldukça ilerlemesine neden olmaktadır diye konuştu.

Pankreas kanseri hastalarının yaklaşık dörtte birinin tanı anında cerrahiye uygun olabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Topgül, Birçoğu pankreas dışına yayılım (metastaz) nedeniyle cerrahi tedavi şansını kaybediyor. Bir grup hastamız ise tanı anında, tümöre yakın damarların tutulumu ve buna bağlı cerrahi riskleri nedeniyle ameliyat edilemiyor. Ancak bu hastalar uygun kemoterapi ve radyoterapi tedavileriyle yeniden cerrahi tedavi şansını yakalayabiliyor.

Ameliyat öncesi verilen ek tedaviler tümörün küçülmesi, evrenin gerilemesini sağlayabiliyor. Bu hastalarla cerrahi tedavi şansını kaçıran hastalar arasında yarı yarıya sağ kalım farkı oluyor. Yani cerrahi tedavi alanlarda beklenen ömür diğerlerinin iki katına çıkıyor. Pankreas kanserli hastalarda cerrahi tedaviyi uygulayabiliyor olmak hasta için bir şanstır. Cerrahi bu hastalığın tedavisinde temel araçtır dedi.

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024