Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2516 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Şubat 2015 - 13:07

Ondan korkmayın, sadece yardım bekliyor!

Büyüt
Küçült
Ondan korkmayın, sadece yardım

Hakkarinin Yüksekova ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde yaşayan Leyla ve Müdür İliş çiftine ait evde, geçen yıl bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında ağır yaralanarak yüzü yanan 3 yaşındaki Demhat İliş, ilk olarak Yüksekova Devlet Hastanesine ardından Ankarada bulunan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada hayati tehlikeyi atlatan Demhat, yüzünde oluşan yanık nedeniyle fiziksel ve duyusal yetilerini kısmen kaybetti. Yüzünün büyük bölümü ve sol kulağının tamamı yanan küçük Demhatın acılı ailesi çocuklarına yüz nakli ve kulak dikme ameliyatı yapmak istediklerini ancak imkanları olmadığı için yardımseverlerden destek beklediklerini ifade etti.

ÇOCUKLAR ONU GÖRÜNCE KAÇIYOR

Geçimini çiftçilik yaparak sağlayan 50 yaşındaki baba İliş, çocuğunun yüz nakli olması için imkanı olan duyarlı vatandaşlardan yardım beklediğini belirterek Ankarada hastane yetkilileri yüz nakli ameliyatı için 90 bin TL masraf olduğunu söylediler. Kulak dikimi için ise çocuğun 8 yaşına gelmesi gerektiğini ifade etiler. Maddi imkanlarımız olmadığı için 1 yıldır yüz nakli ameliyatı yapamadık. Bu süre içinde Van Yüzüncü Yıl Araştırma Hastanesine gittik. Demhata yüz nakli yapılabilmesi için yüz maskesi almamızı söylediler. Yüz maskesi de alacak paramız yok. Elimizden gelen bir şey olmadığı için mecburen eve döndük. Çocuğum yemek yeme ve su içmede sıkıntılar yaşıyor. Yangın esnasında iki yaşındaydı, şimdi 3 yaşına geldi. Büyüdükçe fiziksel görünümü nedeniyle psikolojik sorunlar yaşayacaktır. Şu an bile mahalleden çocuklar ile oynamaya gittiğinde çocuklar kendisinden kaçıyor. Maddi imkanlarımız kısıtlı, hayırseverlerden yardım bekliyoruz dedi.

Küçük Demhatın yüz nakli olması için 6 ameliyat geçireceğini söyleyen baba İliş, geçen sene Yüksekova Kaymakamlığına başvurduğunu, kaymakamlık tarafından kendilerine 2000 TL ödenek çıkarıldığını kaydetti.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024