Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2046 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Eylül 2015 - 16:57

Okul çağındaki çocuklar için sağlıklı beslenmeye dikkat!

Büyüt
Küçült
Okul çağındaki çocuklar için sağlıklı beslenmeye

Okul zillerinin çalmaya başladığı şu dönemde ebeveynler çocuklarının gelişiminin düzgün olması için Bugün çocuğuma ne pişirsem?,  Beslenme çantasını nasıl hazırlasam diye düşünmeye başladılar. Kuşkusuz hızlı büyüme-gelişme ve öğrenme süreçlerini kapsayan okul dönemi, sağlıklı beslenme açısından da büyük önem taşıyor.

Özel Kadıoğlu Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Tuğçe Kalaycıoğlu, öğrencilerin okul başarısının yanında, sağlıklı beslenmelerinin de çok önemli olduğunu söyledi. Kalaycıoğlu, şöyle devam etti: Bu yaş grubu çocuklarda sağlıklı beslenmeyle; bedensel, duygusal, sosyal gelişim ve okul başarısı olumlu yönde etkilenmektedir. Okul çağı çocuklarında yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak birtakım sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının okul dönemi beslenmede aldığı önlemlere ek olarak çocukların kahvaltı ve akşam yemeği öğünleri de sağlıklı ve kuvvetli menülerden oluşmalıdır. Çocuklar kahvaltıda süt, peynir, yumurta, akşam ise kırmızı/beyaz etten veya bitkisel protein içeren bakliyatlardan oluşan yemekler yemelidir.

Beslenme çantasında taşınması kolay ve besleyici değeri yüksek yiyeceklerin yer alması gerektiğini vurgulayan Kalaycıoğlu, okul çağı çocuklarının ortalama günlük besin gereksinimlerini şöyle sıraladı:

- Et, tavuk veya balık (60-90 gr)
- 1 adet yumurta
- 1 dilim peynir
-  2 su bardağı süt
-  1 kase yoğurt
-  8 yemek kaşığı sebze yemeği
-  2-3 porsiyon meyve
-  4-5 dilim ekmek

Kalaycıoğlu, çocuklarının başarılı ve sağlıklı bir okul dönemi geçirmesini isteyen velilerin şimdiden doğru beslenme için gayret göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024