Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3172 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Şubat 2015 - 11:21

MERS nedeniyle 358 kişi hayatını kaybetti

Büyüt
Küçült
MERS nedeniyle 358 kişi hayatını

DSÖ Gıda Güvenliği Uzmanı Peter Ben Embarek, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinde düzenlenen basın toplantısında, MERS hastalığının neden olduğu ölümler hakkında bilgi verdi.

Embarek İlk olarak 2012 yılında ortaya çıkan ve üçüncü yılına girdiğimiz salgında şu ana kadar 975 vakada 358 kişi hayatını kaybetti. Vakaların tamamının Suudi Arabistan ve bu bölgeden ortaya çıktığı biliniyor dedi. Embarek, yeni MERS vakalarının virüs taşıyan develerle temas kuranlar ve özellikle hastanelerdeki eski vakalarla temas halinde olanlardan oluştuğunu belirtti.

HER GÜN YENİ BİR VAKA

Vakalar arasında ölüm oranının yüzde 30-35 civarında bulunduğunu kaydeden Embarek, virüsten korunmak için develerle yakın temas kurulmaması, çiğ deve sütünün içilmemesi, gerekli olmadığı sürece sağlık merkezlerine gidilmemesi ve su tüketiminin arttırılması tavsiyelerinde bulundu. Embarek Neredeyse her gün yeni MERS vakası haberleri alıyoruz diye konuştu.

Son olarak 1 Şubatta Suudi Arabistandan ülkesi Filipinlere dönen 32 yaşındaki bir hemşirenin iki gün önce virüs kaptığının doğrulandığını ifade eden Embarek, Filipinlerde corona virüsü taşıyan hemşirenin yakın temas kurduğu 11 kişide benzer bulgulara rastlandı ancak şu ana kadar bu kişilerde virüs saptanmadı ifadesini kullandı.

MERS olarak bilinen Ortadoğu Solunum Sendromu hastalığı, ilk kez Suudi Arabistanda 2012de görüldü. MERS vakaları ve ölümlerin çoğu bu ülkede saptandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024