Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2506 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2016 - 14:42

Löseminin 11 ayrı türü bulundu

Büyüt
Küçült
Löseminin 11 ayrı türü

Akut Miyeloid Lösemi üzerinde yoğunlaşan araştırmada, hastalığın 11 çeşidinin olduğu tespit edildi ve uygulanan lösemi tedavilerinde de hastalığın genetik farklılıklarının göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı. İngiltere Kanser Araştırmaları Derneği, araştırmanın kanserle ilgili yeni bulgular ortaya çıkardığı görüşünde.

Akut Miyeloid Lösemi genelde oldukça saldırgan ve özellikle yaşlı hastalarda iyileşme oranının yalnızca yüzde 20 olduğu bir kanser türü olarak biliniyor. Hastalığın tedavisinde kemoterapi ve kök hücre nakli uygulanıyor. Fakat her hastanın vücudu tedaviye aynı yanıtı vermiyor. Sabahta da yer alan habere göre; klinik tedavi uzmanları günümüzde kanser tedavisinde kromozom anomalilerinin mikroskopla incelenmesi üzerinde yoğunlaşıyor.

Yeni yapılan araştırma ise bin 500 kişiyi kapsıyor ve araştırmacılar kanserin genetik farklılıklarla olan bağlantısı üzerinde derinlemesine incelemeler yapıyor. Lösemiye neden olan 100den fazla gen üzerinde yapılan incelemeler, genlerin kanserle nasıl etkileşimde olduğuna dair bulgular veriyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024