Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2589 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Şubat 2015 - 19:12

Lazerle ameliyat hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Büyüt
Küçült
Lazerle ameliyat hakkında doğru bilinen

Lazerin 1980 yılından beni tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir yöntem olduğunu kaydeden Cüneyt Karaarslan, bu konudaki doğruları ve yanlışları açıkladı.

Halk arasında Lazer kör eder ya da Güvenli bir uygulama değil gibi  yanlış söylemlerin bulunduğunu hatırlatan Karaarslan, Lazer  tedavisi göz sağlığı için yeri geldiğinde çok faydalı bir uygulamadır. FDA onaylı bir ve tamamen güvenli bir teknolojidir. Tüm dünyada 31,4 milyondan fazla kişinin bu tedaviyi olduğu tahmin edilmektedir. Doğru şartlar altında uygun hastalara uygulandığında, lazer tedavisinin başarı oranı yüzde 95-98 civarlarındadır diye konuştu.

LAZERDEN SONRA DA AMELİYAT OLABİLİRSİNİZ

Lazer tedavisinden sonra katarakt ameliyatı olunmaz, Lazer sadece miyop için yapılır gibi söylentilerin asılsız olduğunu ifade eden Op. Dr. Karaarslan sözlerini şöyle sürdürdü:

Lazer ameliyatı ileride olmanız gerekecek herhangi bir göz tedavisine (katarakt dahil) engel yada sebep değildir. Lazer ameliyatı 1 ile 14 derece arası miyop, 1 ile 6 derece arası hipermetrop ve astigmat rahatsızlığı olan ve lazere uygun gözlere başarı ile uygulanabiliyor. Bunun yanında Lazer tedavisi sadece bir kere yapılabilir. İlerde göz numarası artarsa asla tedavi yapılamaz söylentisi de yanlıştır.  Doğru olanı ise lazer tedavisinde hedef göz derecelerini + / - 0,50 mertebesine getirmektir. Göz derecenize göre yüzde 95-98in üzerinde bir başarıyla bu elde edilir. İlk operasyondan en az 6 ay sonra yapılan kontrolde gözünüzde numara kaldığı tespit edilirse tüm muayene ve tetkikler tekrarlanır.

LAZER KANAMALI AMELİYAT DEĞİLDİR

Lazer tedavisinde retina tabakası zarar görür gibi bilinçsizce söylemlerin de yapıldığına dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cüneyt Karaarslan, Lazer tedavisi gözün kornea tabakasına uygulanır. Retinanın hasar görmesi söz konusu değildir. Lazerden sonra renk körlüğü olur diyorlar. Böyle bir şey olmaz. Lazer kanamalı bir ameliyat değildir. Çünkü lazer tedavisi gözün damarsız bir dokusu olan korneaya yapıldığı için kanamadan söz etmek çok yanlış olur. Lazer tedavisi damla anestezisi altında yapılan ağrısız bir göz ameliyatıdır dedi.

ÖMÜR BOYU GÖZ DAMLASI KULLANILMAZ

Lazer tedavisinden sonra ömür boyu damla kullanmak gerekmediğini söyleyen Karaarslan Lazer tedavisi sonrasında ilk birkaç ay göz damlası kullanılması gerekmektedir. Ancak ömür boyu göz damlası kullanılmamaktadır. Lazerde amaç gözlüklerle görebildiğiniz kadarını gözlüksüz görmenizdir. 0,75 ve altındaki numaralar gözlüksüzlük değerleridir ve başarılı olarak algılanır. Lazer, numaralar henüz ilerlerken yapılırsa tekrar gözlük kullanmak durumunda kalınabilir. Bu yüzden numaraların en az 1 yıldır artmıyor olması gereklidir diye konuştu.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024