Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2505 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mart 2015 - 06:23

Kronik yorgunluğun nedeni kandaki molekül

Büyüt
Küçült
Kronik yorgunluğun nedeni kandaki

Kronik yorgunluğun nedeninin psikolojik değil, biyolojik olduğunu tespit eden Amerikan Columbia Üniversitesinin araştırması, tedavide de yeni bir perspektif açacak gibi görünüyor.

Araştırma, hastalıkla ilgili tartışmayı yeniden gündeme getirdi. Uzun süren aşırı yorgunluk, kas ve eklemlerde ağrı, unutkanlık ve isteksizlik gibi belirtileri olan hastalık tıp dünyasını ikiye bölmüş durumda. Kimileri hastalığın psikolojik temelli olduğunu savunurken, kimileri ise nedenin fiziksel olduğunu söylüyor.

Columbia Üniversitesinde yürütülen araştırmanın bulguları ikinci grubu destekler nitelikte. Buna göre, kronik yorgunluk çekenlerin kanında sağlıklı olanlardan farklı bir grup molekül var. 

HEM TEŞHİS, HEM TEDAVİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Bu moleküller, bağışıklık sistemi tarafından enfeksiyonla mücadele için salgılanıyor.Araştırmacılar, hastalığın ilk üç yılında bu moleküllerin yüksek olduğunu saptadı.

Uzmanlar, bu tespitin hastalığın teşhisinde önemli olduğu görüşünde. Bu bulgunun, kronik yorgunluğun tedavisi için umut doğurduğu belirtiliyor.

 

 

 

 

Kronik yorgunluk hastalığı, günlük hayatı olumsuz etkilerken, ileri safhalarda insanları işlerinden edebiliyor hatta yatağa bağlı hale getirebiliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024