Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2871 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2016 - 10:00

KKTCden Türkiyeye ilk organ bağışı

Büyüt
Küçült
KKTCden Türkiyeye ilk organ

KKTC vatandaşı Zalihe Çavuşoğlunun (43), geçen günlerde beyin kanaması teşhisiyle kaldırıldığı Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşti. Hastane organ koordinatörleri tarafından yapılan görüşmelerin ardından Çavuşoğlunun yakınlarıi genç kadının organlarını bağışladı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, sabaha kadar süren operasyonla genç kadının 2 böbreği, karaciğeri ve kornealarını başka hastalara nakledilmek üzere aldı.

Aynı gece Kıbrıstan havalanan uçak organları Antalyaya getirdi. Karaciğer ve korneaların Akdeniz Üniversitesinde nakil sırası bekleyen iki hastaya nakledildi. Bu nakille ilk defa KKTCden Türkiyeye organ bağışı yapılmış oldu.

Zalihe Çavuşoğlunun operasyonla alınan iki böbreği de 2 ayrı hastaya nakledilmek üzere Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde bırakıldı.

İHA



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024