Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3263 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Şubat 2015 - 13:21

Kerevizin kökü de sapı da şifa!

Büyüt
Küçült
Kerevizin kökü de sapı da

Kerevizin kökü ve sapının da çok sağlıklı olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ağaca, kerevizin insan sağlığındaki önemini anlattı.

KANSERE KARŞI KEREVİZ

Kereviz K vitamin ile birlikte yüksek oranda  A vitamini, fosfor ve potasyum, daha az miktarlarda da B ve C vitamini ile diğer mineralleri bünyesinde içerir.

 

Kereviz, içerdiği yüksek antioksidan etkiye sahip flavonoidler sayesinde kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemeye yardımcı olur. Beyaz renkte bir sebze olması, liforanının yüksek olması bakımından kansere karşı koruyucudur ve detoks etkisine sahiptir.

KABIZLIĞA VE HİPERTANSİYON KARŞI KEREVİZ SAPI

Suda çözünür posa bakımından zengin bir besin olan kereviz, bize sindirim sisteminin düzenli çalışmasında da kolaylık sağlar. Bunun için tek yapmamız gereken 1 adet kereviz sapını yoğurdumuza, salatalara veya yemeklerimize ilave etmektir diyen beslenme uzmanı İpek Ağaca, kereviz sapının tansiyonu düşürmeye yardımcı bir sebze olduğu da belirtti.

KEREVİZ YE, İDEAL KİLONU KORU

Kereviz, düşük kalori içeren bir sebze. 100 gr kereviz sadece 16 kalori enerji veriyor. Etli veya zeytinyağlı yemeğini de tercih edebilirsiniz diyen Ağaca, kerevizi çiğ şekilde rendelenip bol yoğurt ve bir kaşık zeytinyağı ile karıştırılarak tüketebileceğini de söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024