Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2606 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Haziran 2016 - 21:51

İşin uzmanı açıkladı: Bu gıdalar süper!

Büyüt
Küçült
İşin uzmanı açıkladı: Bu gıdalar

Zeytinburnu Belediyesinin bu yıl 17ncisini düzenlediği Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında Tıbbi Bitkiler Bahçesinde Güçlü Gıdalar Semineri düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Derneği (TABDER) Başkanı Ayhan Ercan, katılımcılara seminer boyunca gıda üretimi ve sağlıklı beslenme hakkında bilgi verdi. Katılımcılar program sonunda Bitki Uzmanı Ercana gıda üretimi hakkında merak ettikleri soruları sordu.

CİDDİ KAVRAM KARMAŞASI YAŞANIYOR


Süper gıdalar hakkında bilgiler aktaran Ercan, Türkiyedeki süper gıdalara aday olan bitkilere değinerek, Bugün burada dünyadaki süper gıdalar hakkında bilgi vermek için seminer düzenledik. Son günlerde süper gıdalar hangileridir, hangileri değildir? Bununla ilgili ciddi bir kavram karmaşası yaşanıyor. Onun önüne geçmek adına Türkiyeden hangi gıdalar süper gıdalara aday durumda bunun açıklamasını yaptık. Bu tür çalışmaların hızla yayılması ve daha çok olması lazım ki birebir vatandaşlarımızı aydınlatabilelim. dedi.

SÜPER GIDALAR HANGİLERİ?

Somon balığı, ceviz, badem, brokoli, ıspanak, yaban mersini ve böğürtlen birer süper gıdadır. Antioksidan açısından zengin olmaları sebebiyle faydalı oldukları bilinen süper gıdalar, kalp-damar hastalıkları, diyabet ve tansiyona karşı fayda sağlamaktadır.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024