Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2436 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2016 - 16:09

İmmünoterapi akciğer kanserinde yaşam süresini uzatıyor

Büyüt
Küçült
İmmünoterapi akciğer kanserinde yaşam süresini

ABDnin Chicago kentinde düzenlenen American Society of Clinical Oncology (ASCO) 52. Kongresinde akciğer kanserinde uygulanmaya başlanan, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek tümörü yok etmeyi amaçlayan immüno-onkoloji klinik araştırmalarının sonuçları açıklandı.

İMMÜNO-ONKOLOJİK TEDAVİYE AĞIRLIK VERİLİYOR

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Ali Kaplan, son dönemde bağışıklık sistemi kuvvetlendirilerek, tümörün öldürülmesini amaçlayan immüno-onkolojik tedaviye ağırlık verildiğinin altını çizerek, kongrede özellikle immünoterapiyle akciğer ve böbrek kanseri tedavisinde sağ kalımı uzatan çalışmaların damga vurduğunu belirtti.

STANDART TEDAVİDEN DAHA FAZLA HAYATTA KALIM SAĞLIYOR

Doç. Dr. Kaplan, kongrede ilerlemiş KHDAK hastalarında kemoterapi ajanı olan Dosetaksele etken maddesine kıyasla, immünoterapi ajanı olan Nivolumab etken maddesini değerlendiren iki çalışmanın açıklandığını belirtti.

2 yıllık genel sağ kalım verilerini içeren çalışmanın, KHDAKnin iki alt tipi olan yassı hücreli ve yassı hücreli olmayan alt tiplerinde gerçekleştirildiğini aktaran Doç. Dr. Kaplan, şunları söyledi:

Nivolumab, 2 yıllık takip sonunda her iki çalışma için de iyileşmiş genel sağ kalım göstermeye devam etmiştir. Daha önce tedavi edilmiş yassı hücreli olmayan KHDAK hastalarında yapılan birinci çalışmada, Nivolumab kullanan hastaların 2 yılın sonunda standart tedavi olan kemoterapiye göre yaklaşık iki kat daha fazla hayatta olduğu gözlenmiştir. Daha önce tedavi edilmiş yassı hücreli KHDAK hastalarında yapılan diğer çalışmada da Nivolumab kullanan hastaların, 2 yılın sonunda hayatta kalma oranları kemoterapiye göre yaklaşık üç kat olarak gözlendi. Her iki çalışmadan elde edilen bu yeni veriler, bilimsel kanıt düzeyi en yüksek olarak kabul edilen klinik çalışma verileridir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024