Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2916 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2016 - 10:17

İki rahminde iki çocuğunu taşıdı

Büyüt
Küçült
İki rahminde iki çocuğunu

Wilkins, uterus didelfis denilen çift rahimli olma özelliğine sahip. Genç kadın ayrıca iki vajina, iki rahim, iki servikse sahip. Yani 1 tane olması gereken kadın üreme organlarının hepsinden iki tane var.

KARNINDA PATLAMA HİSSETTİ 

Ergenliğe girdiğinde bir türlü regl olmayan Wilkins, bir gün karnında patlama hissi yaşayınca doktora gitmiş. Birçok kez doktora gittikten sonra doğru teşhis koyulan genç anne durumunu ilk öğrendiğinde inanmakta güçlük çekmiş. Patlama hissinin nedeni ise iki vajina olması nedeniyle yumurtalıkları çatlayıp kanama yarattığında dışarı çıkamamış olması. 

İki vajinası olması nedeniyle regl olamadığı ortaya çıkan Wilkinsin yapılan bir operasyonla vajinası birleştirilmiş ancak serviks ve rahmi hala 2 tane.

Wilkins anne olmak istediğinde ise birçok zorlukla karşılaştı. Genç kadın ilk kızı Mollyi kucağına almadan önce tam 6 kere bebeğini düşürmüş. Mollyye hamileyken, kızının babası tarafından terk edilen Faye Wilkins, 2 kez daha bebeğini düşürdükten sonra yeni partneri ile Georgeu doğurmuş.

Sağ rahimden dünyaya gelen Mollynin ultrason fotoğrafı

Sol taraftaki rahimden dünyaya gelen küçük oğlu Georgeun ultrason fotoğrafı

ÇİFT RAHİMLİ HASTALIĞI NEDİR?

Çift rahimli olma henüz anne karnında bebek fetüs halindeyken oluşan bir şey. Durum genellikle ergenlik çağında, ultrason ile muayenede ya da regl döneminde ortaya çıkıyor. Çift rahimli insanların aynı anda iki farklı bebeğe hamile kalması mümkün.

Sendromun herhangi bir tedavisi ya da cerrahi operasyonu bulunmuyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024