Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3171 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2016 - 10:14

Her 5 genç yetişkinden birinde alerji var!

Büyüt
Küçült
Her 5 genç yetişkinden birinde alerji

Alerjik hastalıkların görülme sıklığı ve farkındalık oranının giderek arttığına işaret edilerek, Dünya Allerji Organizasyonu (WAO) önderliğinde 4-10 Nisanın Alerji Haftası olarak belirlendiği vurgulandı.

SOLUNUM YOLLARI ALERJİK HASTALIKLARLA İLİNTİLİ OLABİLİR

Bu yıl dünyada polen alerjileri konusunda farkındalığın arttırılmasının amaçlandığı, alerjik hastalıkların özellikle solunum yollarını etkileyen ve bahar nezlesi olarak da bilinen alerjik nezle, alerjik göz nezlesi ve astımın polenlerle çok yakın ilişkili olduğu aktarıldı.

Açıklamada, çocukluk çağında astım ve alerji konulu uluslararası bir çalışmanın sonuçlarına göre, 13-14 yaşlarındaki gençlerde polen alerjisinin yüzde 22.1 oranında olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

5 GENÇ YETİŞKİNDEN BİRİ BAHARDA ALERJİ YAŞIYOR

Her 5 gençten biri için bahar ayı bir kabusa dönmektedir. Gözlerde kaşıntı, kızarma, sulanma, sonu gelmeyecek gibi aksırıklar, burun akıntısı, tıkanması ve hatta nefes darlığı atakları ile yaşam kalitesinin çok kötüleşmesine yol açar. Polen yoğunluğunun ne zaman artacağı her yıl iklime göre değişir. Hava kirliliğinin artışı, dünyanın giderek ısınmasına yol açan iklim değişiklikleri, yoğun polen mevsiminin daha erken başlayıp daha uzun sürmesine neden olmaktadır. Atmosferde karbondioksit oranı arttıkça bitkiler daha fazla polen üretmektedir.

TÜRKİYEDE TOPLAM 300 ALERJİ UZMANI VAR

Ülkemizde halen 300 alerji uzmanı hekim görev yapmaktadır. Bunların 200 tanesi çocuk, 100 tanesi erişkin alerji uzmanıdır.
Açıklamada, derneğin alerji haftası nedeniyle 4 Nisan 2016da Ankara ve İstanbulda polen temasının işleneceği bilimsel toplantılar düzenleyeceği, bilgilere www.aid.org.tr adresinden ulaşılabileceği kaydedildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024