Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2981 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2016 - 16:51

Hepatit B tarihe karışacak

Büyüt
Küçült
Hepatit B tarihe

Hepato Bilio Pankreatoloji Derneğince düzenlenen 13. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresinde konuşan Prof. Dr. Hasan Özkan, tıptaki yeni gelişmelerle Hepatit B hastalığının yakın bir zamanda tarihe karışabileceğini bildirdi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Özkan, etkinlikte öne çıkan konuların başında kronik Hepatit B hastalığının tedavisinde kullanılan yeni ilaçlar olduğunu söyledi.

Türkiyede hepatit grupları arasında en çok B olanına rastlandığına dikkati çeken Özkan, 80 milyonluk ülkemizde ortalama yüzde 4 oranında hepatit B ile ilgili hastamız var. Bu da yaklaşık 3 milyon hasta ediyor. Hepatit Cnin oranı ise yüzde 1in altında. 3 yıl öncesine kadar Hepatit Bnin tedavisi, hepatit Cye göre daha şanslıydı. Ancak 3 yıl önce hepatit C ile ilgili yeni ilaçlar çıktı. Bu sefer C şanslı duruma geldi. Yüzde 98e varan bir tedavi imkanı ortaya çıktı. dedi.

Tıbbın yerinde saymadığını ve yapılan çalışmalarla Hepatit B hastalığının tedavi bakımından yeniden şanslı hale gelindiğine işaret eden Özkan, son birkaç yıldır bine yakın gönüllü hasta üzerinde yapılan çalışmaların Hepatit Bde de Cde olduğu gibi virüsü vücuttan tümüyle uzaklaştıracak tedavileri ortaya çıkarttığını aktardı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024