Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2221 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Nisan 2016 - 12:17

Hayat aşısı Brezilyadan geldi

Büyüt
Küçült
Hayat aşısı Brezilyadan

Halsizlik, yorgunluk şikayetleri başlayıp kan değerlerinde düşme saptanan Ülkü Bilir, geçen Haziranda İzmir Kent Hastanesine başvurdu. Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü, Bilire kemik iliği yetmezliği (myelodisplastik sendrom) tanısı koydu. Prof. Dr. Kadıköylü, hastalığı lösemiye dönüşmeye başlayan Bilire kemoterapiye başladı, kemik iliği kök hücre nakli yapılmasına karar verdi. Donör taraması başlatıldı. Ancak bekar olan Bilirin tek kardeşi ve diğer akrabaları uygun verici çıkmadı. Bilir için İstanbul Kemik iliği Bankası ve TÜRKÖKe başvurularak akraba dışı donör arandı. Ancak Bilirin yüzüne şans burada da gülmedi. Bu kez yurt dışı taramalara geçildi. Bilire Türkiyeden binlerce kilometre uzaktaki Brezilyada donör bulundu. Fortaleza-Sao Paulo-İstanbul aktarmalarıyla hayat aşısı İzmire ulaştırıldı.

ARTIK DÜNYA KÜÇÜLDÜ

24 Martta ellerine ulaşan kök hücreyi aynı gün Bilire naklettiklerini belirten Prof. Dr. Kadıköylü şu bilgileri verdi: Hastamızın hastalığı lösemiye dönüşüyordu. Yüksek riskli hastalık grubunda olduğu için nakil şarttı. Ancak Türkiyede akraba ve akraba dışı donör bulunamaması gerçekten bizi de üzdü. Ama artık dünya küçüldü, uzaklar yakın oldu. Dünyanın her yerinden donör bulunabiliyor. Ailesinde, Türkiyede donör bulunamayan hastalar için de artık hep umutluyuz. Bu hastamızda da bu umudu ve mutluluğu bir kez daha yaşadık.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024