Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2845 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Şubat 2015 - 11:41

Felç tedavisinde yeni umut!

Büyüt
Küçült
Felç tedavisinde yeni

Kanadanın Calgary Üniversitesinde bir grup bilimadamı, felçlilerin tedavisinde yeni bir yöntem geliştirdi.

Çalışma hakkında açıklamalarda bulunan ekibin başı Dr. Michael Hill, geliştirdikleri tekniğin son 20 yıldaki en büyük ilerleme olduğunu söyledi. Geliştirdikleri yeni stent ile endovasküler tedavi olarak bilinen beyinden kan pıhtısı alma tedavisinde ilerleme kaydettiklerini anlatan Hill, bu yolla mevcut yöntemlerle yüzde 30u geçmeyen felçli hastaların iyileşme oranını yüzde 55e çıkardıklarını bildirdi.

Kasıktan girdikleri damar yoluyla solitaire adı verilen stenti vücuda yerleştiren bilim insanları, beyinde tıkalı damara kadar giden ve kan pıhtılarını toplayan stenti daha sonra geri alarak tıkalı noktayı açmayı başardı. Stenti izleyen Kanadalı bilimciler, bu yolla beyni pıhtılardan arındırılan hastaların iyileştiklerini ve felç kaynaklı ölüm riskinin azaldığını belirtti.

TEDAVİDE BAŞARI ORANI ARTTI

Toronto Western Hospital Nöroradyolojistlerinden Dr. Timo Krings, halen tPA olarak bilinen yöntemle eritilmeye çalışılan kan pıhtılarında, her 10 hastadan 4ünde olumlu sonuç alınırken, yeni stent yöntemi ile bu oranın 10da 8e çıktığını açıkladı.

Diğer yandan felçli hastaların tedavisine her yıl 2,7 milyar dolar harcanan Kanadada bu yöntem sayesinde önemli tasarruf sağlanması bekleniyor.

Calgary Üniversitesi Cumming Tıp Fakültesi ve Hotchkiss Beyin Enstitüsünde bilimcilerin çalışmaları, New England Journal of Medicine adlı tıp dergisinin son sayısında yayımlandı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024