Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2371 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2016 - 10:43

Fast food sevenler dikkat!

Büyüt
Küçült
Fast food sevenler

ngiliz The Independent gazetesinin haberine göre; 258 burgerdan alınan örneklerin üçünde fare, birinde ise insan DNAsı bulundu. Vejetaryen ürünlerin ikisinde ise et çıktı.

ABD merkezli gıda denetim firması Clear Labs tarafından yapılan son araştırmada, insan DNAsının söz konusu ürünlere imalat sürecinde muhtemelen saç, deri ya da tırnaktan bulaştığı ifade edildi. Ayrıca tüketicilerin burgerlarda kabul edilebilir ölçüde insan ve fare DNAsı bulunabileceğini bilmediği de belirtildi.

Fare ve insan DNAsının dışında bir başka sorun da burgerların yüzde 4.3ünün gıda zehirlenmesine ve salgına yol açabilecek patojenik (hastalığa neden olan) DNAlar içermesi. Ürünlerde bulunan bazı patojenik DNAlar, tüberküloz gibi belirtilere, mide iltihabı, besin kaynaklı hastalıklar ve koliforma neden olabilir.

Tüm bu olumsuzlukların dışında araştırmadan kilosuna dikkat edenler için de önemli bir sonuç çıktı. Kontrol edilen 12 burgerın, etiketinde yazılandan 100 kalori daha fazla olduğu anlaşıldı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024