Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3041 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Nisan 2016 - 14:22

Ev ve bahçe temizliği egzersiz sayılmıyor!

Büyüt
Küçült
Ev ve bahçe temizliği egzersiz

Özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde ölümlerin yüzde 82sinin sebebinin kalp ve damar hastalıkları olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ergün Seyfeli, kalp ve damar hastalıklarından dolayı her yıl Türkiyede yaklaşık 200-250 bin, dünyada da ise 18 milyon kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkaran diğer riskler arasında ise şeker, obezite, hareketsiz yaşam ve beslenme bozukluğu yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Seyfeli, yaşam boyu sağlıklı bir kalbe sahip olmak için yapılması gerekenleri; düzenli yürüyüş ve beslenme, bol sebze, meyve tüketimi ve sigaradan uzak durmak olarak sıraladı.

KALBİNİZİ KORUMAK İÇİN...

Özellikle açık alanlarda haftanın 3-4 veya her günü en az 30-45 dakika tempolu yürüyüşler yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Seyfeli, Örneğin kalp hızı 70 olan bir kişinin kalp hızını 120 atıma çıkaracak tempoda yürüyüş yapması gerekiyor. Kalp hızının ne kadar arttığı dijital tansiyon aletleri ile kolayca takip edilebiliyor. Egzersizin süresi yanında tipi de önem teşkil ediyor. Kalp sağlığı için halter, barfiks, ağırlık kaldırma gibi egzersizlerden kaçınarak yürüyüş, yüzme ve aerobik aktiviteler yapılması gerekiyor diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024