Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1806 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2016 - 11:18

D vitamini kalbi tedavi ediyor

Büyüt
Küçült
D vitamini kalbi tedavi

İngilterede 163 hasta üzerinde yapılan klinik bir çalışmada D vitamininin kalp krizi nedeniyle oluşan rahatsızlıkları tedavi edebileceği bulgusuna ulaşıldı.

Bir yıl süren deneylerin ardından kalp krizi nedeniyle oluşan belirtiler azalırken kalbin kan pompalama kapasitesinin de yüzde 26 € yüzde 34 oranlarında arttığı gözlemlendi. Kalpte bulunan bütün hücrelerin D vitaminine olumlu tepkiler verdiği öğrenildi.

Birçok insan D vitamini eksikliği yaşamasına rağmen çalışmalar bu bu vitaminin özellikle kemikler ve dişler için çok yararlı olduğunu gösteriyor.

En büyük D vitamini kaynağı güneş olsa da balık yumurta ve suni olarak içine D vitamini eklenen kahvaltılık gevrek tüketimiyle de vücüdun D vitamini ihtiyacı karşılanabilir.

Araştırmanın ardından İngiliz Kalp Vakfı (The British Heart Foundation), geniş çaplı deneylerin yapılacağını ve hap üretiminin başlatılacağını belirtti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024