Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3528 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Åžubat 2015 - 07:57

Çocuğunuzun zeksını ateşleyin

Büyüt
Küçült
Çocuğunuzun zeksını

Amerika, Avrupa, Japonya ve Uzak Doğuda yaygın bir şekilde kullanılan ve çocuk gelişiminin önemli parçarından biri olan, 0-4 yaş arası çocuk zeksını bilimsel olarak geliştirdiği kanıtlanan zek kartları ile çocuklar eğlenirken öğrenmenin keyfini yaşayacak.

Flashcards olarak tanımlanan ve çocukların görme becerilen uygun olarak hazırlanan kartlar, basılı görsel ve kelimelerden oluşuyor. Her kartın bir hayvanı, bir aracı, bir kavramı ve bir rakamı temsil ettiği öğrenme sisteminde, kartlar art arda çocuğa gösterilerek gösterilen kartın ne olduğu çocuğa seslendiriliyor.

Uzak Doğulu uzmanlar tarafından geliştirilen sistemle çocukların bilgiyi işleme ve depolama becerileri gelişirken kartlar, çocukların çabuk öğrenmelerini ve öğrenmeye olan heveslerinin artmasını sağlıyor. Sevgilibebek.com tarafından sunulan ve yaş aralıklarının gelişim özelliklerine göre üretilen Zek Kartları ve Zek Küpü Videoları ile uygulanacak eğitimle çocuğunuzun zek gelişimine katkıda bulunmak artık çok kolay.

TAMAMEN DOÄžUÅžTAN GELMÄ°YOR
 
Uzmanlar, insan zeksının sanıldığı gibi tamamen doğuştan bahşedilmediğini ve doğuştan gelen zeknın, çevresel faktörlerin etkisiyle ilk 5-6 yıl içinde 20-30 puan kadar yükseltilebileceğini şiddetle savunuyorlar. Bireyler arasında zek gelişiminde farkı oluşturan belirleyici etken 0-6 yaş aralığının nasıl geçtiğidir.
 
Bu yaş aralığını zenginleştirilmiş bir ortamda geçiren çocukların diğerlerine oranla çok daha kıvrak zeklı, problemleri çözmede daha pratik ve yeni bilgi ve becerileri öğrenirken daha hızlı oldukları bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Zenginleştirilmiş ortam ile kastedilen çocuğun beynini geliştirecek doğru araçların bulunduğu, doğru yöntemlerin uygulandığı, her şeyden önemlisi çocuğun sevildiğini, ilgilenildiğini ve kendini güvende hissettiği ortamdır. Buradaki en önemli figür de annedir.






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024