Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2391 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Nisan 2016 - 14:10

Cinsellikle ilgili doğru bilinen yanlışlar

Büyüt
Küçült
Cinsellikle ilgili doğru bilinen

Erkeklerin bir kadından sadece seks beklediğini, kadınların ise cinsellikten hoşlanmadığını anlatan Uzman Psikolog Naciye Tokaç, Kadın ve erkek biyolojik yapı ve hormonlar bakımından gösterdikleri farklılıklar nedeniyle cinsellikle ilgili yaşamları da farklılık gösterir. Kadınlar bir ilişkide öncelikle sevgi ve aşk arayışında iken erkekler daha çok cinsellikle ilgili doyum peşindedir. Bu durum iki cinsiyetin sevgiyi aramak ve hissetmeleri açısından farklı olmalarından kaynaklanmaktadır.

Kadın için iletişim ve romantizm aşkın ifade edilmesini sağlarken; erkek ise aşkı ve sevgiyi seks yoluyla ifade eder. Bir kadın seks öncesinde sevgiyi hissetmek ister; ancak sevdiği kişiye karşı cinsel arzu da duyabilir. Bir erkek de sevgiyi hissedebilmesi için cinselliğe gereksinim duyabilir. Bu en temel farklılıklar bilinmediğinde; bir kadın erkeğin sadece seksin peşinde olduğunu düşünürken; erkek de kadının romantizm duygularını doğru yorumlayamaz ve cinsellikten hoşlanmadığını zannedebilir dedi.

 Kadın ve erkeğin cinsel ilişkiden aldığı haz ve hazırlanışın farklı olduğunu kaydeden Uzman Psikolog Naciye Tokaç, Bu nedenle erkek ve kadının aldığı hazzın evreleri de farklı olacaktır. Erkek birlikteliğe hazır olduğu andan itibaren haz almaya odaklı iken; kadın daha çok aldığı doyum ile ilgilenmektedir. Kadının cinsel haz alması için hazırlanma, tahrik olma ve heyecanı, süreci yaşaması gereklidir. Erkek için hemen hazza ulaşmak önem taşırken; kadın hissettiği heyecanın sürmesini arzulamaktadır.

Paging.create(3, 1);



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024