Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2341 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2016 - 16:24

Cilt kremlerindeki büyük tehlike!

Büyüt
Küçült
Cilt kremlerindeki büyük

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan edinilen bilgiye göre; tıbbi cihaz ve kozmetik denetimlerinde ilk üç aylık dönemde 336 kozmetik ürün ve 573 tıbbı cihaz incelendi. Denetimde, 339 kozmetik ürünün mercek altına alındı ve 70 ürün teknik düzenlemeye aykırı, 138 ürün de güvensiz bulundu.

Kurum tarafından teknik düzenlemeye aykırılık gerekçesiyle ilgili firmalara 119 bin 663 lira, güvensizlik gerekçesiyle 90 bin lira, mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle 70 bin lira olmak üzere 279 bin 663 lira para cezası ile ürün geri çekme, imha iş ve işlemleri de uygulandı.

Güvensiz olduğu belirlenen ürünler arasında bebekler için kullanılan pişik önleyici kremler, yüz maskeleri, gece-gündüz kremleri, maskaralar ve taklit parfümler yer aldı. Cilt bakımında kullanılan leke giderici bir kremde, bir tür ağır metal olan ve toksik etkileri bulunan civaya rastlandı.

GÜVENSİZ ÜRÜNLER ARASINDA OKSİJEN CİHAZLARI VAR

Ocak-Şubat-Mart 2016 döneminde 573 tıbbı cihaz da denetlendi. Ürünlerin 267sinin uygunsuz, 30unun ise güvensiz olduğu tespit edildi. Güvensizlik gerekçesiyle firmalara 531 bin lira para cezası kesildi. Kurumun denetim ağına takılan güvensiz ve uygunsuz ürünler arasında ameliyat aletleri, vücut analizörü, kan ayrıştırıcı kitler, şırıngalar, alçılı sargılar ve oksijen cihazları bulunuyor.

Geçen yıl yapılan denetimlerde bin 272 kozmetik üründen 937sinin teknik düzenlemeye aykırı, 119 ürünün güvensiz olduğu belirlenmiş, ilgili firmalara 1 milyon 570 bin 472 lira para cezası verildi.

Tıbbi cihaz alanında da 2 bin 873 tıbbi cihaz ürününden bin 215i uygunsuz, 101inin güvensiz, 9unun da teknik düzenlemeye aykırı olduğu kayıtlara geçirildi. İlgili firmalara 1 milyon 724 bin 253 lira ceza kesildi.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024