Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2076 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Ocak 2016 - 14:30

Brezilyada Zika salgını: Özürlü doğan bebek sayısı artıyor

Büyüt
Küçült
Brezilyada Zika salgını: Özürlü doğan bebek sayısı

Mikrosefali adı da verilen bu hastalık, Aedes aegypti cinsi sivrisineklerin anne adaylarına bulaştırdığı Zika virüsünden kaynaklanıyor. Yetkililer geçen hafta yaptıkları açıklamada Ekim ayından beri 3500 vaka görüldüğünü belirtmişlerdi. Şimdi ise 3893 vaka belirlediklerini söylüyorlar. Bu, şimdiye dek bilinen en büyük Zika salgını.

Mikrosefali genelde bebeklerde yaşam süresini ve normal beyin fonksiyonlarına sahip olma şansını azaltıyor.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre Brezilyada beş bebeğin bu virüs yüzünden öldüğü tespit edildi. 44 ölüm vakası da incelemeye alındı.

Aşısı yok

Bakanlık şimdi Zika ile birlikte aynı sivrisineğin bulaştırdığı diğer iki virüsü, dang humması ve and chikungunya ateşi virüslerini hızla teşhis edecek yeni bir test ekipmanı üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Ayrıca rekor sürede bir Zika aşısı geliştirilmesi için de fon ayırıldı. Halen Zika virüsüyle mücadelenin tek yolu, sivrisineklerin üreme alanı olan durgun suları kurutmak ya da ilaçlamak.



Virüs Latin Amerika ve Karayiplerde başka ülkelerde de etkili oluyor; Kolombiyada 13 bin 500 vaka görüldü. Bolivyada da ilk vaka yeni tespit edildi.

ABD hamile kadınlar için şu ülkelere seyahatten kaçınma uyarısı yayınladı: Brezilya, El Salvador, Fransız Guyanası, Guatemala, Haiti, Honduras, Kolombiya, Martinik, Meksika, Panama, Paraguay, Puerto Riko, Surinam ve Venezuela.

BBC Türkçe





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024