Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2196 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Nisan 2016 - 15:33

Bahar alerjileri çocukları eve hapsediyor

Büyüt
Küçült
Bahar alerjileri çocukları eve

Bahar aylarıyla birlikte alerji mevsimi de açıldı. Dünya nüfusunun neredeyse yüzde 40ını etkileyen bahar alerjileri tedavi edilmediğinde astıma dönüşebiliyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DoktorTakvimi.com üyelerinden Uzm. Dr. Sevin Karalar değişen yaşam koşulları, çevre ve hava kirliliği, çocukluk döneminde geçirilen enfeksiyonların bahar alerjilerinin görülme oranlarının artmasına neden olduğunu belirtti. Uzm. Dr. Karalar, ayrıca kapalı ortamlarda daha uzun süre kalınmasının, sigara, genetik faktörler ve diyet alışkanlıklarındaki değişikliklerin de hastalığa kapı açtığına dikkat çekti.

Ailesinde yoğun sigara içen çocuklarda hastalık riskinin daha yüksek olduğunu söyleyen Karalar sözlerine şöyle devam etti: Eforla tıkanma, çocuklarda koşunca öksürük gibi dikkat çekmeyen belirtiler astımın erken bulguları arasında. Mevsimsel olan bu sendromlar bir süre sonra düzeldiği için hastalığın tanısı gecikebiliyor. Bu belirtiler iki polen mevsiminde de tekrarlarsa mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurmak gerekiyor.

ERKEK ÇOCUKLARINI DAHA ÇOK ETKİLİYOR

Alerjik rinitin ortalama başlangıç yaşının 10 olduğunu belirten Uzm. Dr. Sevin Karalar, çocukluk çağında erkeklerde kızlara göre daha sık görülürken erişkinlerde sıklık oranının her iki cinste aynı olduğunu söyledi. Karalar ayrıca hastalığın yaşam kalitesini ciddi oranda etkilediğine dikkat çekerek günde en az bir saat süre ile art arda hapşırık, burun kaşıntısı akıntısı ve tıkanıklığı yaşayan erişkinlerinin mutlaka doktora başvurmaları gerektiğini vurguladı.

PEKİ NE YAPMALI?

Doğru teşhisin çok önemli olduğuna da dikkat çeken Uzm. Dr.  Karalar, hastanın neye alerjisi olduğunu belirlemek için bazı testler yapmak gerektiğini söyledi. Uzm.Dr. Sevin Karalar alerji hastalarının polen mevsiminde dikkat etmesi gereken hususları ise şöyle sıraladı:

€¢  Polen mevsiminde hastalar açık havada bulunmamalı.
€¢  Açık havada bulunulması durumunda yeşillik ve ağaçlık yerler tercih edilmemeli.
€¢  Piknik yapmaktan kaçınılmalı.
€¢  Dışarı çıktığında yapılabiliyorsa maske, güneş gözlüğü kullanılmalı.
€¢  Açık ortamdan eve gelindiğinde hemen duş alınmalı ve giysiler değiştirilmeli ya da en azından saçlar yıkanmalı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024