Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2841 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2016 - 20:25

ASM Yaşam dergisinin ilk sayısı sağlık şehitlerine adandı

Büyüt
Küçült
ASM Yaşam dergisinin ilk sayısı sağlık şehitlerine

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından düzenlenen anma etkinliğine, MHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, Kamil Furtunun mesai arkadaşları ve aile hekimleri katıldı.

BU ŞİDDETİ KINAMAYACAĞIZ, DURDURACAĞIZ

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gürsel Özer, şiddetin sorun çözme yöntemi olarak sayıldığı bir süreçten geçildiğini söyledi ve sağlıkta şiddeti durdurmak için bir hareket başlattıklarını açıkladı. Özer Şehitler verdik, onlar için yürüdük, onları andık ama biz bundan böyle sağlıkta şiddeti kınamayacağız. Her türlü demokratik hakkımızı kullanarak bu şiddeti durduracağız diye konuştu.

Bu mücadelenin ilk adımının sağlık şehitlerine adanan ASM Yaşam dergisi olduğunu ifade eden Özer, 46 bin aile sağlığı çalışanıyız, birliğimizden doğan gücü kullanacağız. Üreteceğiz, direneceğiz, gayret göstereceğiz, etkin sağlıkta şiddet yasasının çıkmasını sağlayacağız dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YÜZDE 70İ ŞİDDETE UĞRUYOR

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, resmi verilere göre; sağlık çalışanlarının yüzde 70inin şiddete uğradığına dikkat çekti. 2014-2015 yılları içinde 20 bin 159 sağlık çalışanının şiddet gördüğünü ifade eden milletvekili, Sağlıkçılara yönelik şiddet, diğer iş kollarından 16 kat fazla diye konuştu. Yurdakul, şiddetin durdurulabilmesi için sağlıkta dönüşüm programının kaldırılmasını; muayene, tetkik ve ilaç talebini arttıran uygulamalardan vazgeçilmesini; sağlıkta ticarileşmenin önüne geçilmesini; hasta hakları kadar sağlık çalışanlarının haklarının da korunacağı bir yapı oluşturulmasını önerdi.

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak ise şehirlerinde yaşanan doktor ölümlerinin ardından sağlık çalışanlarının yüzde 60ının can güvenliğini sağlamak adına silah ruhsatı almak için başvuruda bulunduğunu söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024