Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2436 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2016 - 12:42

40 milyon kişi sağlığını cepten takip ediyor

Büyüt
Küçült
40 milyon kişi sağlığını cepten takip

Mobil uygulamalarla ilgili Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, sürekli ilerleyen teknolojinin bir yandan bilgi kirliliği yaratırken bir yandan da sağlıklı ve nitelikli bilgiye hızlı ve direkt ulaşmamızı sağladığını söylüyor.

40 BİN FARKLI UYGULAMA ARTIK CEBİMİZDE

Mobile Health Newsin araştırmalarına göre; online diyet ve sağlık aplikasyonları 2010 yılında ilk kez cep telefonlarımıza girdi. 2016ya gelindiğinde 40 binin üzerinde sağlık uygulaması seçeneğinin ceplerimizde yer aldığını açıklayan Şengel, hekimlerin artık sağlık uygulamaları sayesinde hastalarına ulaşma oranının ise daha kolaylaştığını anlatıyor.

Araştırmaya göre, 2016da sağlık aplikasyonlarının indirilme oranının dünyada 1 milyar kat artarak 40 milyon olacağının öngörüldüğünü belirten Şengel, 2017de ise giyilebilir teknolojilerin sahne alacağını ifade ediyor. Özellikle mobil diyet uygulamaları sayesinde diyet yapan hastaların sıkı takibinin yapılabildiğini, yurt dışında yaşayanların, yoğunluk ya da mesafe nedeniyle yüz yüze görüşmeye zamanı olmayanların da artık online diyet programlarıyla birlikte sağlıklı beslenme ve diyet anlamında iyi hizmetler alabildiklerini sözlerine ekliyor.

Sağlıklı beslenme ve diyet anlamında cebinizdeki uzman, diyetisyen kavramından yola çıkarak hastaları için özel olarak Cepte Diyetisyen mobil uygulamasını geliştirdiklerini belirten Ayşe Tuğba Şengel, bu mobil uygulaması ile danışanların öğünlerinin fotoğrafını çekerek beslenme günlüğünü oluşturup her öğününe diyetisyenden yıldız ve yorum alabildiklerini açıklıyor.

NEDEN ONLINE DİYET?

 €¢ Sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo kaybetmek isteyenler için iyi bir uzman tarafından kişiye özel her günü ayrı planlanmış sıkılmayacağınız beslenme planları hazırlanır.

€¢ Online uygulama ile yediklerinizin günlüğünü tutarak kontrollü bir şekilde diyet yapabilmenizi sağlar.

€¢ Beslenme günlüğü tutup diyetisyeniniz tarafından her öğününüze yıldız ve değerlendirme almak motivasyonunuzu artırır.

€¢ Tükettiğiniz besinlerin miktarının değerlendirip sıkı takip ile sizi destekler.

€¢ Zamandan tasarruf sağlar.

Mobil uygulamalar sağlık alanında ne kadar etkili?

mHealthin ABDde 2016 yılı için yaptığı bir araştırma sonucunda, mobil uygulamaların hastaların ve doktorların hayatlarına etkileri ortaya bir infografik ile çıkmış.

AMSTERDAMDA 2 AYDA 8 KİLO VERDİ

Amsterdamda yaşayan Olcay Z.nin, asla diyet yapamadığı ve kesinlikle kilo veremediği maili ile kendilerine başvurduğunu belirten Şengel, diyetisyene gitmesi vakit aldığı için böyle bir uygulamayı tercih ettiğini ifade ediyor. Amsterdamdaki diyetisyenlerin kendisine önerdikleri diyet listelerinin Türk yemek kültürüne uymamasından dolayı Türkiyeden mobil bir diyet uygulamasına üye olduğunu anlatan Olcay Z., uygulama sayesinde 8 kilo verdiğini söylüyor. Her günü ayrı planlanmış listeler ile takip etmesi ve sıkılmadan sevdiği besinleri tüketmesi sebebiyle diyet yapma hissinden kurtulduğunu da sözlerine ekliyor.


 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024