Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3980 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2015 - 13:04

2015in yıldızı chia tohumu!

Büyüt
Küçült
2015in yıldızı chia

Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Güzin Çaltı Yener bu mucizevi tohumun özelliklerini anlatıyor:

Özellikle gluten içermemesi, yüksek lif içeriği, kaliteli protein ve aminoasit kaynağı olması ve yine birçok mineralden de zengin bir tahıl olması ile öne çıkan Chia çekirdeğinin; salatalar, yumurtalı yiyecekler ve pudingler gibi birçok yemek çeşidi açısından da geniş bir kullanım yelpazesi var.

TOKLUK HİSSİ VERİYOR

Ay çekirdeği ile keten tohumu arası bir görüntüde olan bu lezzetli tohumlar kendi ağırlığını tam tamına yüzde 80 oranında absorbe etme özelliğine sahip! İşte bu özellik Chia çekirdeklerinin yüksek lif içermesinden kaynaklanırken aynı özellik Chia tohumuyla  hazırlanan yiyeceklerin de bize tokluk vermesindeki en önemli etken.

Chiayı soframıza ilave etmek için 5 önemli neden!

1. Güçlü bir antioksidandır.

2. Doğal bir omega-3 kaynağıdır.

3. Günlük lif ihtiyacımızın büyük bir kısmını karşılıyor, kan şekerimizi dengeler.

4. C vitamini, kalsiyum, fosfor ve demir içeriği ile hem kemik sağlığı hem bağışıklık sistemi dostudur.

5. Protein içeriği ile chia tohumu, veganlar için de doğru ve sağlıklı bir seçimdir.

Chia tohumlarını nasıl tüketelim?

Chianın kulanım alanı esasında biyolojik yapısından dolayı oldukça geniş. Su tutumunun yüksek olmasının yanı sıra yumurta gibi kıvam verme ve jelleşme özelliği ile de dikkat çekiyor; öyle ki 200 ml kadar ılık badem ya da hindistan cevizi sütüne ekleyeceğini, 2 çorba kaşığı kadar chia tohumu buzdolabında bekletildiğinde 3 saatin içinde üzerine mevsim meyveleri de ilave edebileceğiniz nefis kıvamda, pratik bir pudinge dönüşüyor. Üstelik bu puding aslında kahvaltı yerine geçebilecek kadar da besin değeri yüksek, bol proteinli, bol lifli, besleyeci ve tok tutucu bir ara öğün alternatifi.

Özel bir bilgi: Sabahları 1 bardak suya ekleyeceğiniz 1 tatlı kaşığı chia tohumu ve yarım lime limon, müthiş enerjik ve doğal bir detoks içecek olarak güvenle kullanılabilir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024