Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3511 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Aralık 2014 - 15:19

Büyüt
Küçült
Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Semil Selcen Göçmez, Avrupa ülkeleri arasında antibiyotik kullanımında Türkiyenin ilk sırada yer aldığını, antibiyotiğin her hastalıkta alınmasının doğru olmadığını söyledi.

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Topluluğu tarafından düzenlenen Akılcı İlaç Kullanımı Doğru Bilinen Yanlışlar seminerine konuşmacı olarak katılan NKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Semil Selcen Göçmez, soğuk algınlığı, viral kökenli hastalıklar, ağrı kesmek, ateş düşürmek için antibiyotiğin kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Morfoloji binasında düzenlenen seminerde reçete yazma rehberi, ilaç seçimi, optimizasyon analizi, hastanın eczacıdan ve hemşireden beklentilerinin yanı sıra ilaç kullanımına ilişkin doğru bilinen yanlışlar konusuna değinen Doç. Göçmez, bilinçsiz antibiyotik kullanımının yaygın olduğuna dikkat çekerek, Ülkemizde antibiyotikler de dahil birtakım ilaçların eczaneden reçetesiz olarak alınmaktadır. Bu davranış ciddi anlamda yanlıştır. Doktora başvurulduğunda o sırada kullanılan ya da daha önce kullanılmış olan ilaçlar hakkında bilgi verilmesi gerekmektedir. Birçok ilacın aynı anda kullanımını ancak doktor kontrolünde uygulanabilir. Bunun yanı sıra ilaç saklama koşulları da çok önemlidir. 2013 yılında ülkemizde 1.78 milyar kutu ilaç kullanılmıştır. Eş, dost, akraba önerisi ile değil doktor kontrolünde ilaç kullanılması gerekmektedir. Avrupa ülkeleri arasında antibiyotik kullanımında birinci sıradayız. Antibiyotiğin alınmamasını gerektiren rahatsızlıkların başında soğuk algınlığı, viral kökenli hastalıkları gelir ve ağrı kesmek, ateş düşürmek için antibiyotiğin kullanılmaması gerekmektedir dedi. 

Seminer, Tıp Topluluğu tarafından Doç. Dr. Semil Selcen Göçmeze çiçek takdim edilmesi ile son buldu. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024